На Львівщині СБУ викрила хакерів, які викрадали персональні дані

На Львівщині СБУ викрила хакерів, які викрадали персональні дані
Група осіб, які здійснювали DDos-атаки на інформаційні ресурси: хакери викрадали персональну інформацію, а потім публікували її в закритих Telegram-каналах."Фахівці з кібербезпеки встановили, що хак

Група осіб, які здійснювали DDos-атаки на інформаційні ресурси: хакери викрадали персональну інформацію, а потім публікували її в закритих Telegram-каналах.

"Фахівці з кібербезпеки встановили, що хакери розробляли та використовували шкідливе програмне забезпечення для ураження комп’ютерів громадян для отримання персональних даних. Зловмисники у месенджері «Телеграм» через закриті онлайн-канали систематично розміщували інформацію, яку викрадали у користувачів мережі Інтернет під час несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та мобільних пристроїв", — повідомляється у пресслужбі СБУ Львівської області.

За словами речниці Роксолани Яворської, таким способом вони хотіли прорекламувати своє програмне забезпечення.

"Вони розробили певний продукт-вірус, за допомогою якого вони могли заражати комп'ютери і діставати певну інформацію. Її оприлюднювали в своїх месенджерах, щоб рекламувати свій продукт, продемонструвати, що він працює і вони його продають", — повідомила ZAXID.NET Роксолана Яворська.

У помешканнях підозрюваних вилучили комп’ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення. Окрім цього, ще встановлюється причетність інших осіб.

Зазначимо, що відкрито кримінальне провадження, а саме несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) ККУ, кільком фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, що у Львові чоловік вдав, що допомагає, а насправді обікрав. Близько 5 години ранку на площі Катедральній патруль помітили двох чоловіків: один із них був у безпорадному стані, а другий сказав, що це його колега і він допомагає йому дістатися додому. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У ЛЬВОВІ відкрито резденцію СВЯТОГО МИКОЛАЯ У ЛЬВОВІ відкрито резденцію СВЯТОГО МИКОЛАЯ
У Львові запрацювала резиденція св. Миколая. Місце, де на діток чекають приємні подарунки, цікаве дозвілля та незабутні враження
Перед кордонами з Польщею утворилися затори через нерозчищені від снігу траси Перед кордонами з Польщею утворилися затори через нерозчищені від снігу траси
Через нерозчищені від снігу траси на під‘їздах до пунктів пропуску – ускладнений рух.
На Львівщині знову запрацювала аеромедична допомога: її здійснює гвинтокрил поліції (відео) На Львівщині знову запрацювала аеромедична допомога: її здійснює гвинтокрил поліції (відео)
Із Кам'янка-Бузької районної лікарні до Львівської міської дитячої лікарні новим гвинтокрилом госпіталізували 3-місячне немовля. Окрім цього вперше зі Львова до Києва відбулась аеромедична евакуація 9-місячного пацієнта зі складною вадою серця.
Loading...
Load next