На Львівщині можна безкоштовно пройти тестування на ВІЛ та гепатит C

На Львівщині можна безкоштовно пройти тестування на ВІЛ та гепатит C
Анонімно, швидко та перевірено – такий тест є запорукою вашого спокою та здоров’я.

Анонімно, швидко та перевірено – такий тест є запорукою вашого спокою та здоров’я. Від ВІЛ вилікуватися неможливо, але при антиретровірусній терапії можна мати повноцінне життя, а гепатиту C позбутися повністю від 3 до 6 місяців. Головне вчасно виявити вірус в організмі.

Саме для цього двічі на рік в Україні відзначають Європейський тиждень тестування на ці інфекції.

Безкоштовні акції організували й на Львівщині. 15  хвилин і люди можуть дізнатися свій результат.

Такі мобільні лабораторії цього тижня розгорнули у Червонограді та Новому Роздолі, щоб місцеві могли перевірити себе.

Також зробити цілком безкоштовно ці тести можна у свого сімейного лікаря, в найближчому центрі СНІДу та в лабораторіях Центру громадського здоров’я. Наразі обізнаність про ці інфекції в Україні бажає кращого. Наприклад, про свій діагноз гепатит C зі 100 осіб знає лише 5, а решта живуть і не здогадуються, що ця інфекція запального характеру може призвести до ускладнень та спровокувати розвиток хронічних хвороб.

"Гепатит C – такий собі тихий вбивця, тому що явних симптомів він немає. Хіба що може бути якась загальна слабість, можливо, біль в районі печінки, але не більше. А от наслідки за собою несе дуже плачевні", - пояснює представниця Львівського обласного центру громадського здоров’я Тетяна Федорчак.

Знайдіть 15 хвилин вільного часу, щоб пересвідчитися, що з вами все добре. За підрахунками, 1 млн українців не знають, що живуть із вірусом гепатиту C в організмі та ще 60 тисяч громадян не здогадуються про позитивний ВІЛ-статус. Додамо, що у разі підтвердження одного з діагнозів, на вас чекає безкоштовна та ефективна терапія у вигляді пігулок.

https://www.youtube.com/watch?v=Et52L78HNHE

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Чергове псевдомінування: у Львові повідомили про мінування двох ТРЦ Чергове псевдомінування: у Львові повідомили про мінування двох ТРЦ
Учора ввечері у Львові невідомі повідомили про мінування двох львівських торгово-розважальних центрів - "Форум Львів" та "King Cross Leopolis". Однак, мінування виявилось неправдивим.
Дорожнє питання: як виглядатиме вул. Миколайчука у Львові (відео) Дорожнє питання: як виглядатиме вул. Миколайчука у Львові (відео)
Найкращий проєкт реконструкції обирали на архітектурному конкурсі. Перемогу здобули львівські фахівці з Інституту просторового розвитку.
Loading...
Load next