Північна об'їзна Львова: на якому етапі зараз знаходиться будівництво

Північна об'їзна Львова: на якому етапі зараз знаходиться будівництво
Для будівництва Північної об’їзної навколо міста ще не викупили 36 ділянок які перебувають у приватній власності. Загалом нова об'їзна пролягатиме через 52 ділянки, і тільки 16 з них викупили.

Про це інформує Zaxid.net.  Заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко поділився інформацією про будівництво об'їзної навколо Львова.

Посадовець зазначив, що викуп решти приватних ділянок затримується через адмінреформу й  укрупнення районів, оскільки більшість із них увійшли до Львівського району, який створили лише в січні.

«Лише нещодавно створили Львівську РДА, куди увійшли території, що раніше були у підпорядкуванні інших райдержадміністрацій, тож процес викупу ділянок відновили», – розповів Бучко.

За словами заступника голови ЛОДА, наразі залишилось ще декілька земель, власники яких померли й родичі переоформлюють спадщину, тому їх викуп може дещо затягнутись.

Зазначимо, що для викупу ділянок Службою автомобільних доріг Львівщини було виділено 16,5 млн грн, кошти були передані районним адміністраціям.

Також, ще 19 березня голова ЛОДА Максим Козицький своїм розпорядженням доручив Львівській РДА викупити ділянки у 26-ти власників, що розташовані на території колишнього Жовківського району.

Зокрема, Північна об’їзна Львова стане першою в Україні автомобільною дорогою найвищої категорії — із цементо-бетонним покриттям завтовшки 26 сантиметрів. Почати її будівництво планується вже цього року, а її протяжність становитиме 24 кілометри.

Читайте також
У Львові обмежать рух на перехресті проспекту Чорновола та вулиці Під Дубом У Львові обмежать рух на перехресті проспекту Чорновола та вулиці Під Дубом
Від понеділка, 14 червня, у Львові перекриють перехрестя проспект В. Чорновола – вулиця Під Дубом. На дорозі у центрі міста проводитимуть роботи з реконструкції перехрестя.
Садовий розповів, які вулиці Львова планують відремонтувати цього року Садовий розповів, які вулиці Львова планують відремонтувати цього року
Наразі для Львова цього року пріоритетним є завершення ремонтних робіт на тих вулицях, які почали ремонтувати ще минулого року. Однак, за наявності фінансування планують також розпочати роботи на вулицях Грінченка та Мазепи, що у Шевченківському районі міста.
Новий TikTok-челендж: у Львові діти крадуть ковпачки з ніпелів автомобільних коліс (відео) Новий TikTok-челендж: у Львові діти крадуть ковпачки з ніпелів автомобільних коліс (відео)
Діти викрадають ковпачки з ніпелів автомобільних коліс. Таким чином "хизуються" перед однолітками кількістю поцупленого.
Loading...
Load next