У Львові депутати власноруч передали два ринки Козловському

У Львові депутати власноруч передали два ринки Козловському
Депутати Львівської міської ради підписали "мирову угоду" із дочкою одного із найбагатших депутатів обласної ради Григорія Козловського з "Європейської Солідарності".

Сьогодні, депутати Львівської міськради погодили укладення мирової угоди з фірмою "Дари Львівщини", яка отримала у приватну власність майно двох комунальних ринків і офіційною власницею якої є Софія Максимець, дочка Козловського.

За прийняття цього рішення проголосувало 45 депутатів, зокрема також чотири – виступили проти, а ще троє – утримались. "Мирову угоду" підтримали 23 депутати від ЄС, 9 – «Самопоміч», 7 – «Варта», 4 – «Свобода», 2–позафракційні  (Андрій Садовий і Маркіян Лопачак). Проти голосував лише «Голос». Повідомляють "Наші Гроші".

Причиною конфлікту між донькою Козловського та ЛМР стали два ринки "Підзамче" та "Винниківський", яке Львівська міськрада здавала в оренду. Проте, у 2019 році вони перестали бути комунальним. Це сталось після придбання ТОВ "Дари Львівщини", яке орендувало майно ринків, Софією Максимець, донькою Григорія Козловського й державні реєстратори переписали комунальне майно ринків на фірму Максимець.

Однак, згідно з проєктом сьогоднішньої угоди, Львівська міська рада отримає грошову виплату, однак, в свою чергу відмовляється від судового спору і будь-яких претензій до "Дари Львівщини" щодо майнових комплексів двох комунальних ринків міста -  "Винниківський" та "Підзамче". 

Зазначимо, що відповідно до угоди, фірма доньки Козловського має гарантувати збереження робочих місць, а у випадку будівництва – проведення міжнародного архітектурного конкурсу. 

" Ми будемо визначати вартість за результатами оцінки. Це важливий чинник. По-друге, будуть збережені робочі місця. Ми це прописуємо. І третє – буде проведений міжнародний архітектурний конкурс для того, щоб дійсно ці локації облаштувати. «Винниківський ринок» – він відомий всім, але якщо там з’явиться якийсь ресторан і лишаться усі торгові ряди, але в новому виконанні – думаю, що буде красиво ",–  пояснив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також
У Львові вирішили модернізувати "Привокзальний" ринок
Львівська міська рада оголосила архітектурний конкурс який має на меті модернізувати ринок «Привокзальний» та його територію. Під ринком збудують підземний паркінг, а площу Липневу, яка розташована позаду нього перетворять у громадський простір.
Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео) Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео)
Нудилися у смартфонах та багато пліткували. Львівські депутати зібралися на чергове засідання сесії міськради. Працювати розпочали із півгодинним запізненням.
У Львові обговорили питання щодо придбання медобладнання у кредит (відео) У Львові обговорили питання щодо придбання медобладнання у кредит (відео)
Питання придбання у лізинг обладнання для львівських лікарень викликало шквал суперечок серед депутатів. Чи не найактивніше депутати обговорювали на вчорашній сесії питання придбання у лізинг обладнання для львівських лікарень.
Loading...
Load next