У Львові обговорили питання щодо придбання медобладнання у кредит (відео)

У Львові обговорили питання щодо придбання медобладнання у кредит (відео)
Питання придбання у лізинг обладнання для львівських лікарень викликало шквал суперечок серед депутатів. Чи не найактивніше депутати обговорювали на вчорашній сесії питання придбання у лізинг обладнання для львівських лікарень.

Стосовно 11 апаратів ШВЛ і устаткування для двох кисневих станцій для лікарні швидкої допомоги, а також двох кисневих станцій для 8-міської лікарні на загальну суму 46 мільйонів гривень міські обранці одразу проголосували "за". Закуплять це обладнання саме у лізинг, адже в бюджеті на це коштів не заклали.

"Перша станція закуплена за кошти державного бюджету вже запрацювала в лікарні швидкої медичної допомоги. Вона генерує кисень з повітря. Не треба чекати коли приїде з заводу, не треба платити кошти. Ця станція навіть по інформації керівництва лікарні  економить дуже серйозну суму коштів", - розповів депутат Львівської міської ради, Валерій Веремчук.

І якщо ці рішення депутати одразу підтримали, то щодо придбання медобладнання для 3-х відділень міської дитячої лікарні на понад 30 млн грн розгорілася дискусія. Адже гроші на це з бюджету розвитку виділяли. Відтак, закупівлю могли провести через тендер, що було б дешевше.

"Це здорожує всі видатки міського бюджету. Фактично, якщо ми будемо брати до уваги 65 млн, порахувати всі відсотки, порахувати все, що має комісію заплатити міська рада, то фактично ми має заплатити банку 7,5 млн грн", - додав інший депутат ЛМР, Євген Кузик.

Зокрема, Андрій Садовив зазначив, що "лізинг - це єдина можливість сьогодні купити то обладнання, яке важливе і потрібне". І спершу депутати цю ідею таки не підтримали.

Зокрема депутати також погодилися викупити колишній корпус дитячого садочка №143, що в Брюховичах. У 90-х роках частину території дитсадка передали в приватні руки. І проблема, власне, в тому, що ця ділянка розташована посередині дошкільного закладу

"Коли я взнала, що це приміщення продається, я звернулася в міську раду, щоб повернули це приміщення дітям. Наші приміщення пристосовані для дітей, дуже наповнені групи, по 42-є дітей і я думаю, що воно дуже потрібне для садочку", - додала депутатка Львівської міськради, директорка ЗДО №143, Богдана Зубрицька.

У викуплених приміщеннях планують облаштувати ясельні групи або ж адмінкорпус дитсадка. Вартість земельної ділянки і майна оцінили у 5,4 млн грн. Але через те, що грошей у міста немає, депутати вирішили.

"Запропонувати договір міни. Можливо, людина побачить собі інтерес в бізнесі чи не в бізнесі помінявши собі ту ділянку на якусь рівноцінну в іншому місці. Я, власне, трошки жартома, але сказав, щоб Андрій Іванович сам провів переговори, так як за стадіон торпедо. І щоб ми все-таки це купили і він збив ціну там в 2 рази", - розповів депутат Дмитро Адамик.

Так само перенесли розгляд питання щодо перейменування лікарні швидкої допомоги на "Клінічне територіальне медичне об’єднання імені Святого Пантелеймона". Натомість депутати погодили виготовлення документації для виділення землі під будівництво Центру матері та дитини на вулиці Миколайчука, а також вирішили прийняти на баланс міста лікарню "Укразалізниці" на вулиці Огієнка. 

 

Читайте також
Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео) Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео)
Нудилися у смартфонах та багато пліткували. Львівські депутати зібралися на чергове засідання сесії міськради. Працювати розпочали із півгодинним запізненням.
Закупили ШВЛ-апарати та обладнання: оновлення відділення реанімації у 8 міській клінічній лікарні у Львові (відео) Закупили ШВЛ-апарати та обладнання: оновлення відділення реанімації у 8 міській клінічній лікарні у Львові (відео)
У 8-мій міській клінічній лікарні запрацювало оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії.
Львівські лікарні реорганізують у три медичні об’єднання (відео) Львівські лікарні реорганізують у три медичні об’єднання (відео)
Це покращить умови роботи медпрацівників, каже Садовий. Поліклініки та сімейна медицина працюватимуть так, як раніше.
Loading...
Load next