У Львові вирішили модернізувати "Привокзальний" ринок

У Львові вирішили модернізувати "Привокзальний" ринок
Львівська міська рада оголосила архітектурний конкурс який має на меті модернізувати ринок «Привокзальний» та його територію. Під ринком збудують підземний паркінг, а площу Липневу, яка розташована позаду нього перетворять у громадський простір.

Сьогодні, на засіданні виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення "Про оголошення та проведення Всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію розвитку території між вул. Городоцькою, вул. Ю. Федьковича, пл. Липневою, прилеглої до Привокзального ринку у м. Львові". Повідомляє пресслужба Львівської мерії.

" Ми оголошуємо всеукраїнський конкурс, але він є відкритий, із залученням іноземних архітектурних бюро. Компанія, яка сьогодні обслуговує ринок, має бажання, щоб це був міжнародний конкурс. Але я розумію, що з точки зору самої процедури, це складніше. Але якщо ми проводимо відкритий конкурс, то це дає можливість західним компаніям брати в ньому участь, але тут важливо, щоб інформація отримала максимально широкий розголос ", — розповів міський голова Андрій Садовий.


 

Як розповів Zaxid.net, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, на архітектурному конкурсі мають запропонувати концепцію трансформації ринку «Привокзальний», площі Липневої та прилеглих територій.

" Основна ідея конкурсу – перетворення цілого ареалу міста, приведення до порядку громадських просторів. Ми цю концепцію даємо як основу єдиного архітектурного конкурсу, і важлива умова конкурсу – це збереження продовольчого ринку в межах першого поверху повністю. Промислові товари можуть продаватися на ринку, починаючи з другого поверху. Нам важливо, щоб основою була зона, де є фермерська продукція, де знайдеться місце всім, хто хоче реалізувати продовольчу продукцію, щоб ринок був такий по місткості, аби зміг забезпечити усі потреби цього ареалу ", – розповів Коломєйцев.
 

Над роботою нового проекту мерія планує залучати іноземних архітекторів, які зможуть у співпраці з українськими архітектурними бюро подавати свої пропозиції. Таким чином територія ринку "Привокзальний" стане сучаснішою та набуде нового вигляду.

Зазначимо, що Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію розвитку території поблизу цього ринку мають провести та профінансувати до 15 липня цього року.

 

Читайте також
У Львові депутати власноруч передали два ринки Козловському
Депутати Львівської міської ради підписали "мирову угоду" із дочкою одного із найбагатших депутатів обласної ради Григорія Козловського з "Європейської Солідарності".
Сьогодні у Львові проведуть в останню путь депутатку ЛМР Олену Пасевич
Партас за Оленою Пасевич відбувся вчора,  27 березня, о 19:00 в ритуальній каплиці на вул Пекарській, 52. Чин похорону, за побажанням родини та у зв‘язку з локдауном, буде не публічним.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next