Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео)

Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео)
Нудилися у смартфонах та багато пліткували. Львівські депутати зібралися на чергове засідання сесії міськради. Працювати розпочали із півгодинним запізненням.

Оце запізнення це є стид і позор, тому що Отець приходить вчасно, я сиджу чекаю, збираються перепрошую невідомо як! - обурився міський голова Львова Андрій Садовий.

Ще понад годину міські обранці зачитували депутатські запити. Тож врешті розглядати питання порядку розпочали о дванадцятій, замість десятої. А вже о другій обранці пішли на обід, розглянувши тільки 10 питань.

14:10, ми вже 10 хвилин перепрацювали і порушуємо конституційне право осіб на відпочинок! - заявив депутат Олексій Різник.

Чи не найбільше дискусій виникло під час розгляду питання про придбання у лізинг апарату МРТ вартістю 46 мільйонів гривень для лікарні швидкої допомоги. Його міські обранці успішно провалили. "ЗА" були лише 32 депутати. Крім того, вони не підтримали і закупівлю ста тролейбусів українського виробництва. Мер міста шокований роботою обранців. 

Може їм так сказали голосувати розумієте, тому це є недобре, але списки хто як голосував треба робити публічними щоби громада міста знала своїх в лапках героїв, - наголосив мер Андрій Садовий.

Також сьогодні вчергове перенесли розгляд багатостраждальної ухвали про створення нової гарячої лінії із медичних питань. Пілотний проект "Запитай у лікаря" планують запустити на базі лікарні швидкої допомоги, а згодом мережу кол-центрів розширять на всі медзаклади Львова. 

Фактично якщо є якісь ті чи інші річ яку потрібно порадитися по стану здоров*я це можна буде зателефонувати це буде безкоштовно, це з одного боку, і з іншого боку можна буде отримати рекомендації які наступні кроки, - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Нова гаряча лінія обійдеться місту у майже 2 мільйони гривень. Депутати обурюються: таких грошей у бюджеті немає. До того ж обранці не певні, що вона потрібна львів’янам.

З чого чиновники взагалі взяли що в якийсь момент мешканці Львова візьмуть і почнуть дзвонити на нову гарячу лінію, а не будуть дзвонити на мобільний телефон до свого сімейного лікаря, тобто потрібна промоція на майбутнє такої гарячої лінії-дубліката, але на це знову ж таки потрібні кошти, цього року через ковід бюджет міста Львова, м'яко кажучи, не дуже великий, - повідомила депутатка міської ради Оксана Маруняк.

Дискутували депутати і щодо врегулювання руху електросамокатів. Опісля низки травматичних інцидентів із наїздами на пішоходів, львів’яни частіше почали скаржитися на недобросовісних клієнтів шерінгових сервісів.

По тротуарам на величезній швидкості возяться, друге по дорогах, абсолютно без всіх засобів безпеки, третє їздять малолітні, якщо взяти зайти в додаток, то малолітнім їздити не можна, - наголосила депутатка Львівської міськради Тетяна Шевченко.

Відтак, обранці розробили проект ухвали, який встановлює чіткі правила користування електросамокатами.

Віковий ценз з 14 років самостійно, з 7 до 14 в супроводі батьків, друге де не можна рухатись це автомобільні дороги і трамвайні колії, де можна рухатися з якою швидкістю пропозиції були до 25 км на годину, тротуари до 5, всюди решта до 20 км на годину, - заявив депутат ЛМР Володимир Лесик. 

Після численних обговорень депутати таки підтримали проект ухвали. Загалом на порядку денному було 220 питань.

 

Читайте також
У Львові обговорили питання щодо придбання медобладнання у кредит (відео) У Львові обговорили питання щодо придбання медобладнання у кредит (відео)
Питання придбання у лізинг обладнання для львівських лікарень викликало шквал суперечок серед депутатів. Чи не найактивніше депутати обговорювали на вчорашній сесії питання придбання у лізинг обладнання для львівських лікарень.
Львівські лікарні реорганізують у три медичні об’єднання (відео) Львівські лікарні реорганізують у три медичні об’єднання (відео)
Це покращить умови роботи медпрацівників, каже Садовий. Поліклініки та сімейна медицина працюватимуть так, як раніше.
Закупили ШВЛ-апарати та обладнання: оновлення відділення реанімації у 8 міській клінічній лікарні у Львові (відео) Закупили ШВЛ-апарати та обладнання: оновлення відділення реанімації у 8 міській клінічній лікарні у Львові (відео)
У 8-мій міській клінічній лікарні запрацювало оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії.
Loading...
Load next