Львівська міська дитяча лікарня отримала ліцензію на трансплантацію

Львівська міська дитяча лікарня отримала ліцензію на трансплантацію
Наразі операції відбуватимуться від родинного донора. Першою планують пересадити печінку, а згодом нирку.

Один із найважчих етапів у трансплантації - виходити пацієнтів, адже перші місяці для них є критичними.

Львівська міська дитяча лікарня вже роками успішно цим займається попри те, що пересадку органів тут ще не виконували.

До трансплантацій ми готуємось вже дуже довго, а саме 2010-2011 рр. У нас є 54  маленьких пацієнтів, трансплантованих закордоном. Більша частина медиків їздили також на ці операції, відповідно проходили стажування, - розповів у коментарі ПравдаТУТ Львів дитячий хірург лікарні Дмитро Грицак.

Також у медзакладі підготували до операції та виходили маленьку Поліну. До Львівської міської дитячої лікарні мама з донечкою приїхали з Донецька ще 7 років тому, адже дівчинці потрібна була трансплантація печінки.

У іншому медзакладі шансів, що дитина буде рости повноцінно, не давали, але львівські медики думали по-іншому.

Її прооперувала в Бельгії, а після трансплантації Поліна росла, як і всі здорові дітки. Ніяких порушень розвитку у неї не було і немає.

Тепер Львівська дитяча лікарня одержала ліцензію на трансплантацію, і згодом маленькі пацієнти зможуть отримати необхідну допомогу вдома. Попри готовність фахівців, важливим етапом медзакладу була підготовка до таких операцій. Львівська міська дитяча лікарня вже на фінішній прямій.

У 2017 році медзаклад виграв громадський проєкт реконструкції нашої операційної. Далі був прийнятий закон про трансплантацію. І наступний етап - ремонт у відділенні, де надалі будуть перебувати дітки після трансплантації.

Поки триває ремонт цього приміщення, вже є претенденти на першу пересадку печінки. Наразі трансплантація відбуватиметься від родинного донора. Після печінки планують пересадити й нирку.

Пересадка печінки фактично є найскладнішою серед моноорганних трансплантацій. Після них йдуть мультиорганні пересадки, - пояснив дитячий хірург Дмитро Грицак.

Зазначимо, що наразі лікарня підписує усі пакети медичних послуг Національної служби здоров’я України за програмою медичних гарантій.

 

Читайте також
У Львові лікують варусну деформацію у підлітків сучасним методом
При патології коліна розходяться в різні боки, а стопи залишаються зімкнутими. Якщо виявити це у дитячому віці й одразу почати виправляти, то скорегувати деформацію можна без хірургічних втручань.
Львівські медики з Нацполіцією провели спецоперацію для порятунку чоловіка (відео) Львівські медики з Нацполіцією провели спецоперацію для порятунку чоловіка (відео)
Неймовірна новина надійшла від львівських лікарів. 7 трансплантацій провели наші медики всього за 6 днів! Львівські хірурги пересадили серце, печінку і п’ять нирок — дві родинні і ще три від двох посмертних донорів. Також їм довелося розгорнути з Нацполіцією цілу спецоперацію, щоб встигнути довезти чоловікові донорське серце.
Після хокейного матчу: на Львівщині 10 дітей отруїлися невідомою речовиною, четверо госпіталізовано Після хокейного матчу: на Львівщині 10 дітей отруїлися невідомою речовиною, четверо госпіталізовано
У Новояворівську на Львівщині 10 дітей звернулося до медиків зі скаргами на погане самопочуття.
Loading...
Load next