Вже цієї осені усі львів'яни матимуть змогу отримувати воду без хлору

Вже цієї осені усі львів'яни матимуть змогу отримувати воду без хлору
У Львові відмовляються від використання рідкого хлору для дезінфекції води. Так вже восени усі жителі міста матимуть змогу отримувати воду без хлору.

"Львівводоканал" вже  проводить планомірну реконструкцію насосних станцій, щоб перевести їх на альтернативний спосіб дезінфекції води за допомогою гіпохлориту натрію. Так вже до вересня цього року Львів повністю відмовиться від використання рідкого хлору для знезараження води. Повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

" Водночас, до вересня мають бути завершені роботи на насосних станціях Карачинів та Сихів, що дозволить покрити гіпохлоритом натрію ті райони міста, що залишитися, і на 100% перевести Львів на воду без хлору ", — розповідають у "Львівводоканалі.

До червня місяця планують завершити роботи із переобладнання під гіпохлорит натрію ще й насосної станції Будзень-3, що дозволить подавати воду без хлору до Залізничного району міста.

Нагадаємо, що з початку року безпечний метод очищення води почали використовувати на насосній станції Збоїща, що забезпечує потреби мешканців більшої частини Шевченківського району, а також на насосній станції Винники, що обслуговує жителів Личаківського району. 

Водночас насосна станція Сокільники забезпечує водою без хлору Франківський район та частину Сихова. Таким чином воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію, зараз отримує 68% львів'ян.

" Водночас, до вересня мають бути завершені роботи на насосних станціях Карачинів та Сихів, що дозволить покрити гіпохлоритом натрію ті райони міста, що залишитися, і на 100% перевести Львів на воду без хлору ", — додали у "Львівводоканал".
 

Так, вже у вересні цього року воду без хлору отримуватимуть усі користувачі "Львівводоканалу".

Читайте також
Відмова від хлору: у Львові перейшли на новий спосіб очистки води (відео) Відмова від хлору: у Львові перейшли на новий спосіб очистки води (відео)
У Львові вже доволі давно планують повністю відмовитися від дезінфекції рідким хлором води, що подається в будинки мешканців. Насамперед це покращить її смакові якості.
Потоп у підвалі-бомбосховищі: у Львові комунальники не змогли зупинити подачу води (відео) Потоп у підвалі-бомбосховищі: у Львові комунальники не змогли зупинити подачу води (відео)
Учорашній ранок для мешканців одного із львівських будинків став справжньою несподіванкою та водночас ледь не катастрофою. В підвалі-бомбосховищі своєї домівки вони виявили потоп та ледь не цілий водоспад.
Придатна для пиття: якість води у Львові відповідає нормам (відео) Придатна для пиття: якість води у Львові відповідає нормам (відео)
Її якість відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам.
Loading...
Load next