Потоп у підвалі-бомбосховищі: у Львові комунальники не змогли зупинити подачу води (відео)

Потоп у підвалі-бомбосховищі: у Львові комунальники не змогли зупинити подачу води (відео)
Учорашній ранок для мешканців одного із львівських будинків став справжньою несподіванкою та водночас ледь не катастрофою. В підвалі-бомбосховищі своєї домівки вони виявили потоп та ледь не цілий водоспад.

Ліквідувати чи хоча б зупинити порив води комунальникам не вдалося. Адже кран, який начебто повинен припинити її подачу – неробочий. 

Будинок на вулиці Антоновича, 115В, спершу в око впадає затишне  подвір’я. Аж раптом така несподіванка. Тоді як іще учора тут була справжня підземна Полтва. Ксенія – мешканка цього будинку. Каже, викликала працівників водоканалу для того, аби ті замінили заглушку, яка протікає уже тривалий час. Саме тоді, спустившись у підвал виявила порив.

Водоканал, коли  прийшов оглядати, то захотів подивитися чисто випадково в бомбосховище куди заходять труби. Зайшли, а там величезний потік води і почали заповнюватися підвали, - розповіла мешканка будинку Ксенія.

Однак ліквідувати чи бодай зупинити порив води їм не вдалося. Адже кран, який начебто повинен припинити подачу життєдайної - неробочий. 

Тече прямо зі стіни, там немає виходу труби чи якоїсь заглушки, нічого. Тобто це є просто вихід труби з якої текла вчора вода, - додала жінка.

Єдине, що вигадали майстри - забити отвір дерев’яним кілком.  

Воно просто тече, але оскільки забивали його під тиском і воно досі знаходиться під тиском, тому що кран не перекритий, то питання залишається відкритим, коли його зірве знову. В підвалах стоїть вода, при чому стоїть в приміщенні, де знаходиться електрощитова на будинок, - додала мешканка Ксенія.

В ЛКП після звернення на гарячу лінію міста відреагували. Щоправда, наразі лише викачали левову частку води з підвальних приміщень. 

Керівники пояснюють: труби, звідки й хлинула джерельна, свого часу забезпечували централізоване опалення. Тепер же, коли майже усі мешканці перейшли на індивідуальне, вони стоять без діла.  

Ну фактично станом на сьогодні вирвало неіснуючу вітку постачання холодної води. Щоб перекрити необхідно нам з фасадної сторони перекрити засувку. На даний час вона не працююча. Хотіли працівники "Львівводоканалу" перекрити, але не змогли, - повідомив директор ЛКП "Львівський ліхтар", Ігор Шпак.

Комунальник запевняє, спільними зусиллями з "Львівводоканалом" от-от візьмуться до ліквідації проблеми.

Ми відповідно зі своєї сторони будинкову нашу засувку там є теж заглушений старий лічильник, він вже не діючий, я вже не знаю скільки років недіючий. Поставимо новий наш будинковий лічильник та засувку, - додав Ігор Шпак.

А ми ж своєю чергою неодмінно стежитимемо, чи справді комунальникам вдасться виправити ситуацію. 

 

Читайте також
На Львівщині працівники "Львівводоканалу" завершили ремонт магістрального водогону (відео) На Львівщині працівники "Львівводоканалу" завершили ремонт магістрального водогону (відео)
У Лисиничах завершили заміну ділянки магістрального водогону, який забезпечує водою Винники та Личаківський район Львова.
Затоплені городи та підвали: у Львові на вулиці Нагірній прорвало трубу (відео) Затоплені городи та підвали: у Львові на вулиці Нагірній прорвало трубу (відео)
Мешканці будинків на вулиці Нагірній запевняють, що городи та підвали затоплює не вперше, а комунальники не надто активно реагують на їхні звернення.
Замінюють проблемні ділянки трубопроводу: у Львові триває підготовка до нового опалювального сезону (відео) Замінюють проблемні ділянки трубопроводу: у Львові триває підготовка до нового опалювального сезону (відео)
Представники "Львівтеплоенерго" розпочали замінювати проблемні ділянки трубопроводу, які виявили під час гідравлічних випробувань.
Loading...
Load next