У львівській лікарні дві кисневі станції самостійно виробляють кисень з повітря

У львівській лікарні дві кисневі станції самостійно виробляють кисень з повітря
У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова запрацювали дві нові кисневі станції американського виробництва, які самостійно виробляють кисень із повітря.

Відтепер лікарня закуповуватиме вдвічі менше кисню, адже половину від потрібного обсягу тут вироблятимуть самостійно, повідомила пресслужба ЛМР.

"Ми ввели в дію кисневі станції в лікарні швидкої допомоги, і це дає великий позитивний ефект. Адже маємо там до половини кисню власного виробництва, і по ціні – це економія більше мільйона гривень в місяць ", - зазначив міський голова, Андрій Садовий.

Зокрема, встановлення нових кисневих станцій дозволить економити до понад одного мільйона гривень на місяць й лікарня матиме альтернативу - кисень власного виробництва.

За словами завідувача відділення нефрології та діалізу лікарні Михайла Каленікова, одна киснева станція подає 520 л кисню на хвилину. Тобто, дві однакові за потужністю станції можуть подавати понад 1000 л кисню. Раніше лікарня купувала у Львівського хімічного заводу близько 4 тисяч кубів рідкого кисню, а тепер, відколи запрацювали кисневі станції, купуватиме вдвічі менше.

"Кисневі станції працюють за таким принципом: компресори з вулиці беруть повітря, наганяють його у резервуари, здійснюючи там тиск на кисневий генератор, в якому є сорбент. Цей сорбент відділяє кисень в одну сторону, а азот в іншу – тобто повертає його назад у повітря. А кисень йде у розсіювач, і звідти він потрапляє у відділення. Таку ж технологію виробництва кисню застосовують в усіх світових клініках", - прокоментував лікар.

Зазначимо, що кисень зі станцій подаватимуть в операційні, у відділення інтенсивної терапії - туди, де потрібне медичне газопостачання.
 

Читайте також
Закупили ШВЛ-апарати та обладнання: оновлення відділення реанімації у 8 міській клінічній лікарні у Львові (відео) Закупили ШВЛ-апарати та обладнання: оновлення відділення реанімації у 8 міській клінічній лікарні у Львові (відео)
У 8-мій міській клінічній лікарні запрацювало оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії.
Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео) Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео)
Записатися на вакцинацію можна через сервіс "Helsi". Для цього треба мати підписану декларацію з сімейним лікарем.
Заповненість ліжкомісць для хворих на Covid у Львові становить понад 70% Заповненість ліжкомісць для хворих на Covid у Львові становить понад 70%
Загалом кількість ліжок для хворих на Covid у міських лікарнях Львова, на сьогоднішній ранок, 12 квітня, майже заповнена на 71%.
Loading...
Load next