Закупили ШВЛ-апарати та обладнання: оновлення відділення реанімації у 8 міській клінічній лікарні у Львові (відео)

Закупили ШВЛ-апарати та обладнання: оновлення відділення реанімації у 8 міській клінічній лікарні у Львові (відео)
У 8-мій міській клінічній лікарні запрацювало оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

У  8-й міській клінічний лікарні відкрили ще одне реанімаційне відділення для надання допомоги пацієнтам хворим на коронавірус. Загалом тут понад 30 ліжок для надання невідкладної допомоги.

Зокрема це ШВЛ-апарати, які можуть "дихати2 замість пацієнта, – кажуть лікарі. Також у майбутньому це відділення можуть використовувати й для лікування осіб з будь-якими хворобами легень.

Це фірми "Hamilton" та "Monterey", які можуть надавати як не інвазивну, так й інвазивну вентиляцію легень у всіх сучасних режимах, які ми можемо потребувати для лікування хворих. Також ми бачимо тут інфузмати для тривалої інфузії лікарських засобів, - розповів лікар-анестезіолог 8-ї міської клінічної лікарні Сергій Швець.

Роботи ж  з облаштування цього приміщення почали ще під час другої хвилі пандемії коронавірусу, коли була нагальна проблема із розміщенням хворих на ковід-19. На це все з міського бюджету виділили орієнтовно 3 мільйони гривень.

Ми реконструювали актовий зал і зробили з цього велике відділення реанімації. Цих ліжок на даному етапі є достатньо, але ми вже зараз розглядаємо проект по розширенню інтенсивних ліжок для лікування інфарктів міокарду, - зазначив керівник 8-ї міської клінічної лікарні Василь Трунквальтер.

За словами міського голови, зараз під час облаштування подібних відділень спеціально закупляють обладнання, щоб зробити їх незалежними від поставки кисню. Зокрема ця лікарня може одночасно приймати орієнтовно 420 пацієнтів, які потребують штучної вентиляції легень.

Ми закупляємо кисневі станції, поза тим, що ми маємо постачання кисню з хімзаводу, то 8-ма лікарня, наша лікарня на Топольній, і плюс ще одне відділення, яке ми зробили в приміщення поліклініки на Мазепи, то вони усі мають свої кисневі станції, - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також наразі триває ремонт приміщення під створення кабінету МРТ у складі відділення невідкладної допомоги. За словами посадовців, у розвиток цього медзакладу мають інвестувати близько 100 мільйонів гривень з міського та державного бюджетів.

 

Читайте також
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео) Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео)
З 18-го жовтня у Львові діятимуть нові обмеження. Чи впровадять у місті "червону" зону вирішуватиме державна комісія з питань ТЕБ і НС.
У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео) У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео)
Міська комісія ТЕБ і НС вирішила все ж таки посилити карантинні обмеження у Львові внаслідок стрімкого поширення коронавірусу серед населення. Зокрема, учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання, а також призупиняють планові госпіталізації та операції у лікарнях.
Loading...
Load next