Садовий заявив, що у Львові можливе послаблення жорсткого карантину

Садовий заявив, що у Львові можливе послаблення жорсткого карантину
Міський голова Львова розповів, що завтра у Львові мають прийняти рішення щодо можливості послаблення карантину для ринків та учнів 1-4 класів. Адже локдаун дав бажані результати.

Андрій Садовий зазначив, що введення у місті жорсткого локдауну суттєво знизило темпи поширення коронавірусу серед містян і львівська медична система поки, що не дала збою. Однак, у Львові не очікують швидкого зменшення темпів захворюваності на коронавірус. 

Про це сьогодні, під час ранкового ефіру на радіо "Люкс FM" сказав мер Львова, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"Ми дуже хочемо зробити певні послаблення карантину, тому сьогодні будемо консультуватись з МОЗ, адже ми перебуваємо в "червоній зоні", і є певні державні норми, що може працювати, а що ні. Також міський штаб з протидії коронавірусу сьогодні буде аналізувати ситуацію та всі показники. Бажання послаблювати карантин є, зокрема щодо роботи ринків чи очного навчання учнів початкових класів, але фінальне рішення ми зможемо прийняти лише завтра", - розповів міський голова.

Зокрема, цього тижня у Львові планують пришвидшити темпи вакцинації і готові щепити комунальників, освітян, тобто тих людей які забезпечують життєдіяльність Львова. 

Садовий вважає, що Львів повинен переходити до швидших темпів вакцинації свого населення, як це робили в Ізраїлі та Великій Британії. Адже лише це дасть позитивний результат та зменшить кількість хворих на Covid у львівських лікарнях. Однак, щоб розпочати пришвидшену вакцинацію у Львові, у МОЗ повинні дати на це дозвіл. 

Читайте також
Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео) Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео)
З 18-го жовтня у Львові діятимуть нові обмеження. Чи впровадять у місті "червону" зону вирішуватиме державна комісія з питань ТЕБ і НС.
У Львові знову продовжили карантин, тепер до 12 квітня
У зв’язку з стрімким збільшенням хворих на коронавірус у Львові комісія з надзвичайних ситуацій вирішила продовжити жорсткий карантин до 12 квітня.
За березень у Львові від пневмонії померло 218 людей
Цього року у львівських лікарнях від пневмонії померло 218 осіб, однак до прикладу торік померло лише 3 людини.
Loading...
Load next