Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео)

Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео)
З 18-го жовтня у Львові діятимуть нові обмеження. Чи впровадять у місті "червону" зону вирішуватиме державна комісія з питань ТЕБ і НС.

Наразі без "червоної" зони, однак з невтішною статистикою. Львівщина знову серед лідерів за кількістю хворих на ковід. Лише за минулу добу в області підтвердили 1237 нових інфікувань. А госпіталізували 234 особи. На сьогодні в області розгорнуто 4170 ліжкомісць. З понеділка відкриють для прийому ковідних хворих Жовківську й Самбірську районні лікарні. А ще 5-ту та 1-шу міські. Медики застерігають, мовляв, така динаміка наближає нас до "червоної" зони.

Станом на сьогоднішній ранок Львівщина є у жовтій зоні. Але ця тенденція і динаміка, яку ми спостерігаємо також дає підстави говорити про те, що протягом найближчого тижня, якщо ми говоримо це приблизно десь 7-8 днів, ми маємо всі шанси по індикативних показниках опинитися у червоній зоні, - повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Самі ж містяни, доволі спокійно реагують на можливе впровадження значно суворішого карантину. Що не можна сказати про туристів. Наразі ж міська комісія з питань ТЕБ і НС дійшла згоди щодо певних посилень карантину, от тільки через тиждень.

З 18 жовтня на тиждень часу діти 5-11 класів переходять на дистанційне навчання. Діти  1-4 і дошкілля нормально наразі займаються. Також ми звертаємось до всіх закладів освітніх. Це училища, це є коледжі, це є вища школа, університети, щоби з 18 по 31 жовтня було навчання онлайн, - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Працівникам галузі громадського харчування слід поквапитись із вакцинацією, - додає міський очільник. А наразі обов’язковий температурний скринінг, дистанція та масковий режим. 100% вакцинацію у місті планують досягти й у колективах, які забезпечують життєдіяльність міста. Масові заходи ж у Львові хочуть припинити уже з 14 жовтня. Футбольний матч  все ж відбудеться, як і планувалося 12 числа. Щоправда, з дотриманням правил.

На стадіон мають право ввійти лише ті особи, які вакциновані. Або будуть мати негативний ПЛР-тест. Я розумію, що багато людей, які купили білети, не зможуть потрапити, але альтернативи іншої немає, - додав Садовий.

Що ж стосується ринків, магазинів та ТЦ - рішення по них комісія іще напрацьовуватиме. Тим часом у МОЗі затвердили перелік професій, для яких вакцинація є обов’язковою. 

Усі професії, які є в цьому переліку, а це і освітяни, працівники органів державної влади, у разі відсутності вакцинації будуть відсторонені від роботи без збереження зарплати, - наголосив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

У дію наказ міністерства вступає через місяць після його опублікування. Себто у першій половині листопада. Тоді як міський очільник не виключає більш жорсткі умови для усіх мешканців.

Незабаром ми будемо мати ситуацію, коли в кафе, ресторан чи ТЦ зможуть заходити люди, які мають  вакцинацію, які мають або негативний ПЛР-тест і це буде перевірятися. Це не є рішення, яке ми сьогодні приймали, я хочу просто це анонсувати, - пояснив Андрій Садовий. 

А поки школярі 5-11 класів та позашкілля - на дистанційне навчання. Призупинення планових операцій та госпіталізацій. Обмеження масових заходів та елементарні правила особистого захисту. Однак усе це запрацює лишень з 18 жовтня. Що стосується "червоної" карантинної зони - це рішення лише за державною комісією з питань ТЕБ і НС - кажуть міські та обласні чиновники. 

 

Читайте також
Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео) Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео)
І хоча це не передбачає нових додаткових правил чи обмежень, однак, як прогнозують влада та медики, це найімовірніше не надовго. Адже динаміка захворювання прогнозує дуже швидке повернення жорсткого карантину, тобто впровадження "червоної" зони.
"Ми вже у неї входимо": у Львові прогнозують введення "червоної" зони карантину "Ми вже у неї входимо": у Львові прогнозують введення "червоної" зони карантину
За статистикою у Львові, як правило, у важкому стані з COVID-19 госпіталізовують людей, які не вакцинувались. Внаслідок швидкого поширення коронавірусної інфекції місто зовсім скоро може потрапити до "червоної" зони адаптивного карантину.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next