Вперше у Львові компост продали на аукціоні: гроші використають на лікарню

Вперше у Львові компост продали на аукціоні: гроші використають на лікарню
15 тисяч 450 грн за 50 тонн компосту. Саме за такою ціною у Львові продали продукт, який виготовляють із харчових і садових відходів. Аукціон відбувався через систему Prozorro вчора, 20 квітня.

Про це повідомило ЛКП «Зелене місто».

У результаті відкритих торгів вищу ціну запропонувала агрофірма «Колос», яка й стала переможцем аукціону та придбає 50 тонн компосту за ціною 15 тисяч 450 грн.

Нагадаємо, 5 квітня ЛКП «Зелене місто» вперше в Україні оголосило про продаж компосту з органічних відходів через відкритий аукціон, встановивши гранично мінімальну ціну 300 грн за 1 тонну продукту. Так, упродовж 15 днів усі охочі мали можливість подати свої цінові пропозиції і прибрати 50 тонн компосту. Подання пропозицій завершилося о 20 годині 19 квітня.

За кошти, отримані від продажу компосту, «Зелене місто», планує придбати кисень, який передадуть одній із лікарень Львова.

Довідка про компанію-переможця аукціону:

ТОВ «Агрофірма Колос» - багатогалузеве сільськогосподарське підприємство в Київській області. Компанія, окрім виробничої діяльності, займається розробкою та впровадженням новітніх технологій у сфері охорони довкілля, переробляння органічних побутових відходів на цінне органічне добриво Завдяки запропонованим технологіям кожен із населених пунктів України матиме можливість забезпечувати паркове господарство власно-виробленими добривами для підживлення парків, скверів, клумб, алей та повного озеленення власних територій.

Агрофірма «Колос» має депоновані штами мікроорганізмів, зареєстровані препарати та запатентовані технології щодо способів виробництва органічних добрив.

Основними напрямками ТОВ «Агрофірма «Колос» є рослинництво, тваринництво, переробка продукції власного виробництва та наукова діяльність.

Керівник підприємства – Леонід Центило (доктор сільськогосподарських наук, заслужений працівник сільського господарства України). Він є ініціатором низки розробок та проектів.

Так, компанія запатентувала низку винаходів і корисних моделей. Зокрема, отримала патент на винахід біоорганомінерального добрива «Біофос» на корисні моделі — спосіб виробництва біокомпостних і вермикомпостних «чаїв», спосіб виробництва регуляторів росту і розвитку рослин «Мікробіофіт», спосіб виробництва органічних добрив «Мікроорганік» шляхом пришвидшеної аеробної ферментації, спосіб виробництва органо-дефекатних добрив тощо.

Читайте також
Електросамокати у Львові: переваги та недоліки нового виду транспорту (відео) Електросамокати у Львові: переваги та недоліки нового виду транспорту (відео)
З кожним днем на вуличках Львова з’являється дедалі більше прихильників електросамокатів. Хтось купує персональний транспорт, хтось користується послугами компаній. Мовляв, так можна і міських заторів уникнути і про екологію подбати.
Методи виявлення аварійних дерев: у Львові закупили імпульсивний томограф для перевірки (відео) Методи виявлення аварійних дерев: у Львові закупили імпульсивний томограф для перевірки (відео)
Імпульсний томограф за допомогою сенсорних датчиків відтворює картину того, що відбувається всередині дерева. Також він може спрогнозувати, в яку сторону впаде аварійне насадження.
Витратили 600 тисяч гривень: у Львові на проспекті Свободи встановили нові лавки та урни
У Львові на проспекті Свободи біля Оперного театру встановили нові лавки та урни. Коштувало це місту понад 600 тисяч гривень.
Loading...
Load next