Електросамокати у Львові: переваги та недоліки нового виду транспорту (відео)

Електросамокати у Львові: переваги та недоліки нового виду транспорту (відео)
З кожним днем на вуличках Львова з’являється дедалі більше прихильників електросамокатів. Хтось купує персональний транспорт, хтось користується послугами компаній. Мовляв, так можна і міських заторів уникнути і про екологію подбати.

Вулички Львова буквально заполонив новий екотранспорт. З появою фірм, які надають електросамокати на прокат, охочих спробувати персональний транспорт побільшало. Втім чимало львів’ян скаржаться на високу вартість таких послуг. Ціна поїздки здебільшого – 2 грн/хв, та перед цим електросамокат потрібно розблокувати і заплатити за це від 9 до 15 гривень. Тож містяни в основному орендують персональний транспорт на малу відстань.

"Як розвага. Далеко не поїдеш на ньому", - зізналась львів'янка.

Є й ті, хто вважає електросамокат альтернативою громадського транспорту. Богдан вже 2 місяці їздить на персональному електротранспорті і повертатися до звичайного не планує. Каже: так можна і час зекономити, не простоюючи в міських заторах, і свіжим повітрям подихати.

"На навчання їжджу завжди. Кожного ранку встаю, беру в оренду і їду. Хочу собі придбати. Наступного місяця теж собі куплю. Це дуже вигідно. Мені подобається", - зізнався львів'яни, Богдан. 

Магазини тим часом пропонують ширший асортимент електросамокатів.

"Основні види – це дитячі електросамокати, міські портативні у ваговій категорії до 20 кг, середнього класу потужності і надпотужні електросамокати для експертів. Цінова категорія, якщо брати дорослі самокати, починається від 7 тисяч гривень і до 100-120 тисяч", - розповів співзасновник магазину та сервісного центру електросамокатів, Володимир Король.

У середньому батарея такого транспорту витримує до 35 км. Втім, є й ті, на яких можна проїхати понад 100 км, що теж суттєво впливає на вартість. Екологи ж вважають перехід з громадського та автотранспорту на електричний значним кроком на зустріч екології.

"Майже всі основні перехрестя у Львові є надзвичайно забруднені. Є дані про перевищення рівня забруднюючих речовин, пов’язаних з викидами автомобільного транспорту, який складає 95% забруднення. Дуже на низькому рівні залишаються вихлопи, дітки маленькі найбільше цим дихають. Потім ми дивуємося, чому дітки хворіють, мають алергічні реакції, кашляють", - зазначила екологиня, Ольга Мелень-Забрамна.

Втім попри всі переваги самокатів є і суттєві недоліки. Як будь-які пристрої, що живляться від електрики, такий транспорт може спричинити пожежу. Тож, користувачам слід пам'ятати кілька правил.

"Загорання можливе при самостійному втручанні в електрику, цього бажано не робити. Літій та іон, з яких складається батарея електросамоката, не любить глибокого розряду та перезаряду, що і є причиною загорання літію та іону", - додав Володимир Король.

Причиною пожежі може бути і неоригінальний електросамокат. Тож фахівці радять не спокушатися низькою ціною. Оскільки причиною низької вартості здебільшого є використання неякісної батареї, яка є найважливішим елементом такого транспорту.

"Звернути увагу на емблеми, які є на всіх серійних електросамокатах. Звернути увагу на якість збірки та відсутність відразу ж при покупці всяких люфтів", - наголосив співзасновник магазину та сервісного центру електросамокатів.

До слова, електротранспорт у законодавстві відсутній. Тож правил дорожнього руху, якими мають керуватися користувачі самокатів, поки немає.

 

Читайте також
Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео) Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео)
Від учора у Львові в громадському транспорті потрібно платити не 7 гривень, а 10. Від такого корегування цін на проїзд містяни розлючені, оскільки, умови у маршрутках не покращилися, а щоденних витрат тепер буде значно більше.
Заступився за жінку: у Львові контролер вдарив пасажира трамваю (відео) Заступився за жінку: у Львові контролер вдарив пасажира трамваю (відео)
Контролер, який залякував жінку та вимагав з неї гроші, а згодом вдарив чоловіка й досі працює на цій роботі. Начальник "Львівелектротрансу" переконує, що він бачив це відео і воно – "вирване з контексту".
У Львові проїзд у громадському транспорті подорожчав до 10 гривень У Львові проїзд у громадському транспорті подорожчав до 10 гривень
Від сьогодні, 27 травня проїзд у громадському транспорті - автобусах, трамваях і тролейбусах у Львові коштуватиме 10 гривень.
Loading...
Load next