Мер Львова підтримав накладення 35% мита на білоруський транспорт

Мер Львова підтримав накладення 35% мита на білоруський транспорт
Українська комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення ввести спеціальне мито на імпорт автобусів, вантажних і спецавтомобілів з Білорусі в розмірі 35% від митної вартості. Зокрема міський голова, Андрій Садовий підтримав таку ініціативу.

Зі слів львівського голови, Львів пройшов непростий, але важливий досвід у розвитку машинобудування в Україні. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Дуже підтримую рішення про накладання 35% мита на імпорт білоруського транспорту в Україну. Хороший приклад того, що децентралізація працює і наш голос сьогодні почули", - повідомив Андрій Садовий.

Зокрема, наступним кроком на думку львівського мера мають бути доступні кредити для українських підприємств. Зазначимо, що під дію 35% мита потрапляють автобуси (транспортні засоби для перевезення 10 осіб і більше), вантажівки з дизельними двигунами й повною масою 5-20 тонн та більше ніж 20 тонн (виняток зробили для автомобільних шасі).

Однак, однією з причин прийняття такого рішення є недружні та дискримінаційні дії білоруського уряду щодо українських автовиробників. Українським підприємцям нібито ускладнюють доступ на білоруський ринок, повідомляє газета Кабміну "Урядовий кур'єр" із посиланням на рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі України. Додамо, що відповідне рішення набере чинності через 10 днів після ухвалення - тобто 3 травня.

Читайте також
У Львові відновили безкоштовний проїзд для пільговиків у громадському транспорті У Львові відновили безкоштовний проїзд для пільговиків у громадському транспорті
Від завтра, 27 квітня, у Львові знову почнуть діяти пільги на перевезення у міському громадському транспорті. Однак, діятимуть вони лише з 11 години ранку до 16.
У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео) У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео)
Аби пришвидшити реконструкцію перехрестя вулицю Степана Бандери та Городоцької майстри працюватимуть навіть вночі. Однак суму компенсації за незручності наразі не повідомляють.
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
Loading...
Load next