У Львові під час ремонту в квартирі під підлогою виявили 600 грамів ртуті (фото)

У Львові під час ремонту в квартирі під підлогою виявили 600 грамів ртуті (фото)
В одній із львівських багатоповерхівок, у квартирі під час демонтажу паркету виявили 600 грамів небезпечної речовини - ртуті.

У вівторок, 27 квітня, зранку в одній з квартир у багатоповерхівці на вулиці Стрийській 75, у Львові під час ремонту підлоги мешканці виявили кульки металевої речовини - 600 грамів ртуті. 

"О 10:51 до рятувальників надійшло повідомлення, що на вул. Стрийській, 75 під час ремонтних робіт в одній з квартир дев'ятиповерхового житлового будинку виявили кульки металевої ртуті. На місці події працювали фахівці відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту ДСНС Львівщини", - повідомили у ДСНС Львівської області.

Зрештою рятувальники зібрали небезпечну речовину механічним способом та  провели демеркуризацію - видалення залишків ртуті. Зокрема зібрану ртуть було передано в Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради на зберігання та подальшу утилізацію.

Також на місці виявлення ртуті з’ясувалося, що кульки виявили в кімнаті площею 11 м2 під підлогою після демонтажу паркету. Наразі також невідомо як небезпечна для здоров'я людини речовина опинилась під паркетом у помешканні.
 

Читайте також
На Залізничному вокзалі Львова зібрали понад півкілограма ртуті (фото) На Залізничному вокзалі Львова зібрали понад півкілограма ртуті (фото)
Понад 610 грамів ртуті вдалось зібрати рятувальникам, які приїхали на виклик. Небезпечна речовина було розлита поблизу смітника на території Головного залізничного вокзалу Львова.
У Львові в п'ятиповерховому будинку горів балкон У Львові в п'ятиповерховому будинку горів балкон
У одній із львівських п'ятиповерхівок на вулиці Липинського 13, що у Шевченківському районі міста горів балкон. Внаслідок пожежі, на щастя ніхто не постраждав.
У Львові через пожежу в багатоповерхівці довелось евакуювати майже 100 мешканців (фото) У Львові через пожежу в багатоповерхівці довелось евакуювати майже 100 мешканців (фото)
На вулиці Виговського 1, що у Залізничному районі Львова трапилась масштабна пожежа, через яку довелось евакуювати з житлового десятиповерхового будинку близько 100 мешканців.
Loading...
Load next