Сховища у Львові: куди сховатися у разі надзвичайної ситуації (відео)

Сховища у Львові: куди сховатися у разі надзвичайної ситуації (відео)
У Львові перевіряють захисні споруди та укриття, для цього місто створило спеціальну комісію. Йдеться про приміщення, які призначені для переховування людей на випадок надзвичайних ситуацій.

Якщо ж говорити про захисні споруди, то у місті їх налічують близько 70-ти. Призначені вони для працівників стратегічно важливих підприємств, які працюватимуть в особливий період. Розраховані такі сховища 1 кв.м на 1 людину. До речі одним із таких сховищ є захисна споруда Львівського ювелірного заводу.

"Тут є значить своя дизельна електростанція, є очищення повітря, є забезпечення водою, стічними водами. Є класи і побутові приміщення для розміщення тут засобів індивідуального захисту", - зазначив керівник відділу захисту територій Львівської міськради, Олег Дубчак.

А от для мешканців міста є понад 5,5 тисяч укриттів. Найпростіші – це підвальні приміщення у житлових багатоквартирних будинках. Тобто це місце, яке є найближче до мешканців.

"Такі приміщення мають мати висоту не менше 1,7 м, мають бути залізобетонні перекриття. має бути  вхід і кілька аварійних виходів – так звані підвальні віконечка", - розповів керівник відділу житлового господарства Франківської райадміністрації, Василь Паливода.

Також, зауважує посадовець, в укриттях має бути доступ до води та каналізації. А також освітлення, аптечки і телефонний зв’язок, який можна забезпечити від квартир на першому поверсі. Окрім підвалів будинків укриттями вважаються підземні паркінги, переходи й інші підземні простори. Сьогодні у Львові таких захисних споруд подвійного значення є 46.

"В нас взагалі забезпеченість по всім підвальним приміщенням складає 164%, це більше чим потрібно", - додав Олег Дубчак.

До слова, облік споруд захисту створили ще 2014 року, і кожна районна адміністрація має свій план укриття. Зараз ці приміщення переобстежують, повідомляють у мерії. Перевірити всі захисні споруди та укриття у Львові планують до жовтня.

 

Читайте також
На «Гарячу лінію» Львова надійшло 65 звернень щодо доступності та стану сховищ На «Гарячу лінію» Львова надійшло 65 звернень щодо доступності та стану сховищ
Лише впродовж минулої доби на «Гарячу лінію» Львова надійшло 65 звернень щодо доступності та стану сховищ
Готовність Львівщини до надзвичайної ситуації: як діяти та де ховатися (відео) Готовність Львівщини до надзвичайної ситуації: як діяти та де ховатися (відео)
Наші журналісти оглянули у Меденичах протирадіаційне укриття, розташоване у місцевому ліцеї, а в Пустомитах побували у приватному сховищі елеватора та комунальному укритті школи.
"Все страшне, смердюче, брудне, обгиджене": мешканці Львова поскаржились на поганий стан укриттів на випадок бомбардувань "Все страшне, смердюче, брудне, обгиджене": мешканці Львова поскаржились на поганий стан укриттів на випадок бомбардувань
Інтерактивну карту укриттів для мешканців Львівської громади оновили та збільшили кількість адрес з однієї тисячі до шести тисяч.
Loading...
Load next