У Львові медики екстренної допомоги протестували за свого керівника (відео)

У Львові медики екстренної допомоги протестували за свого керівника (відео)
Конкурс скасували, тому що були недотримані рекомендації постанови Кабміну та МОЗ через стаж роботи. Вперше в історії центру екстреної медичної допомоги, працівники вийшли на акцію протесту, щоб підтримати свого керівника.

Декілька місяців назад на конкурсній комісії майже одноголосно було призначено  керівником обласного центру екстреної медичної допомоги Андрія Васька. До того він майже рік був виконувачем обов’язків директора. Проте конкурс несподівано скасували, аргументуючи це тим, що були недотримані рекомендації постанови Кабінету міністрів та МОЗ через стаж роботи. За ними, керівну посаду має займати людина, яка має не менше ніж 7 років управлінського стажу. На цей момент Андрій Васько має 4 роки. 

"Ми коли провели перше засідання, представник департаменту проголосував за зменшення трьох років, до трьох років. Для мене, наприклад, це було дивно тому ми після цього часу також звернулися до юридичного відділу обласної ради, які теж нам дали роз’яснення посилаючись на документи і коли вже був підписаний остаточний протокол, коли ми вже побачили, що дійсно всі зафіксували своїми підписами про ці терміни було прийнято рішення про скасування даного конкурсу", - розповів начальник управління майном спільної власності, Сергій Івах.

Майже місяць після цього не було ніяких заяв, і лишень нещодавно на сайті обласної ради з’явилося таке рішення. І це обурило працівників "екстренки". 

"Чомусь тільки тоді, коли призначений був конкурс на директора екстренки знайшовся юридичний відділ. Скажіть мені, будь ласка, до того часу юридичного відділу не було? Юридичний відділ не бачив? Що це не можна ставити. ЩО це є порушення закону? Ну чому так? От тому ми і обурилися", - зазначив голова професійної медичної спілки 103, Любов Дзюрей .

Саме тому трудовий колектив зібрався в обласній раді задля вирішення цих питань. Проте, розуміючи, що бажаного результату зустріч не дала, медики зібралися під стінами ради, щоб відстояти свого керівника. Вони вважають, що не стаж має бути головним критерієм відбору, а результат роботи. Адже за час, поки керівником був Андрій Васько Львівський центр екстреної меддопомоги став одним з найкращих в Україні. 

"Ви бачите скільки тут медиків, для того, щоб його підтримати. Він виконує свої завдання повноцінно, нормально, як сучасний керівник. І я думаю, що альтернативи йому немає", - зізнався один із протестувальників.

Окрім того, медики не розуміють, чому не мають постійного приміщення для роботи. Адже не так давно їх виселили не запропонувавши альтернативу. 

"Ще більше підігріло ситуацію, те, що 2 місяці, на жаль не підписувався новий штатний розпис відповідно екстреної медичної служби. Ну це край. Це неприпустимі речі. Ці три питання болять колективу. Одне вже вирішене, сподіваємося що два наступні теж будуть вирішені,. Максим Козицький вже заявив, що готовий зініціювати перед урядом питання зміни підходів відповідно кваліфікаціних вимог", - повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації, Іван Собко.

Поки не відновлять конкурс, Андрій Васько залишатиметься виконувачем обов’язків керівника центру.

"Найголовніше запевняю, що центр екстреної медичної допомоги продовжить стабільно функціонувати і ніяких процесів з точки зору діяльності не буде. Всі інші питання повинні вирішуватися в конструктивному діалозі", - зізнався в.о. директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Андрій Васько.

 Зазначимо, що це вперше в історії центру екстреної медичної допомоги, працівники "екстренки" вийшли на акцію протесту заради свого керівника. Ті, хто не зміг приїхати, підтримали Андрія Васька флешмобом в соціальних мережах. 

 

Читайте також
У лікарні Львова охрестили хлопчика, якого залишили у "Вікні життя" (відео) У лікарні Львова охрестили хлопчика, якого залишили у "Вікні життя" (відео)
Хлопчика, якого залишили у "Вікні життя", охрестили у Львівській міській дитячій лікарні та назвали Олександром-Юрієм. Хресною мамою для хлопчика стала його лікуюча лікарка.
Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео) Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео)
У Львівській лікарні швидкої медичної відкрили нове відділення кардіохірургії та трансплантації серця.
Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео) Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету
Loading...
Load next