Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)

Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету

Тисячі юних пацієнтів щороку. Тут, у лікарні на Орлика, щодня рятують життя немовлят та більш дорослих дітей. Водночас медзаклад не стоїть на місці, а постійно розвивається та осучаснюється. То оновлюють реанімаційну або ж закуповують необхідне сучасне обладнання, роблять ремонти та розмальовують барвами лікарняні коридори. Тепер, кажуть медики, їхня мрія - нова сучасна стерилізаційна. 

Без стерильного обладнання не обходиться жодне відділення, жодний структурний підрозділ лікарні. Звісно, що на сьогодні ми стерилізуємо весь інструмент та обладнання і мало того, лікарня відзначена сертифікатом “чиста лікарня", - розповів дитячий хірург Дмитро Грицак.

Фото: лікарня на Орлика

Нове ж устаткування, яке повинно бути сертифікованим та дієвим - доволі коштовне. Тож медзаклад вирішив подати проєкт на Громадський бюджет. Лікарі кажуть, це необхідність для їхніх юних пацієнтів, яких вони тут так ніжно називають «наші діти».  

Усі пацієнти нашої лікарні - це все наші діти й ми хочемо їм допомогти, вирішити їхні потреби на сучасному рівні. Щоб вони мали якісну медичну допомогу: обладнання, інструментарій, матеріали - вони потребують стерилізації, - поділилася завідувачка відділення інтенсивної терапії №2 дитячої лікарні на Орлика Галина Коваленко.

Медики пояснюють, стерилізація - це основа. Адже від банальних бинтів до хірургічного скальпеля - усе в лікарні потребує обробки. 

Стерилізація відбувається за допомогою агресивних факторів фізичних, температура, тиск, хімічних реагентів і вона знищує те обладнання, на якому ми працюємо. А в нас є дуже точне високоякісне хірургічне обладнання, яке вимагає потужної дезінфекції, - додала Галина.

Нове ж обладнання дозволить не лише скоротити тривалість цього процесу, але й продовжить терміни експлуатації медичного устаткування. 

Фото: лікарня на Орлика

Ми вже зробили проєкти реконструкції операційної, оновлення лабораторій, зараз завершується проєкт реконструкції хірургічного відділення, зокрема для потреб трансплантованих дітей. Власне зараз ми звертаємось до громади міста Львова, підтримати наш проєкт №69 “захисти дитяче здоров'я”, адже здоров'я, здоров'я дітей - це найцінніше, що у нас є, - доповнив Дмитро.

Втілення цього великого проєкту коштує майже 3 млн грн. Окрім цього, медзаклад подався на конкурс з ініціативою удосконалити безплатну реабілітаційну допомогу. Медики кажуть, щорічно у відділенні допомагають кільком тисячам юних пацієнтів. Адже реабілітація у приватній клініці - задоволення не з дешевих. Бюджет малого проєкту - близько 600 тис. грн. 

Всі діти, які отримали травми, політравми, падіння з висоти, чи діти, які мали якісь певні пухлини головного чи спинного мозку, потребують відновлення. І це обладнання, власне, дозволить якісно і швидше розв'язати їхні проблеми, - розповів фізичний терапевт Сергій Худа.

Медик пояснює, значна частина устаткування потребує заміни та все ж необхідно багато нових тренажерів, яких наразі тут просто немає. Однак вони надзвичайно потрібні. 

Сергій показав столик, на якому діти з паралічем руки можуть тренуватися. 

Медики ж розраховують на підтримку їхніх проєктів і вірять у перемогу. Адже тоді зможуть втілити задумане. До слова, цьогоріч на Громадський бюджет подалися 230 проєктів. Голосування триватиме до 15 листопада, тож віддати свій голос можна на офіційній сторінці сайту Громадський бюджет. 

Відео: ПравдаТут Львів

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео) У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео)
Ще 35 років тому в Україні лише одиниці одужували від гострої лейкемії, тобто раку крові.
Вперше в Україні! Львівські медики пересадили печінку 1-річному малюку (фото) Вперше в Україні! Львівські медики пересадили печінку 1-річному малюку (фото)
За словами медиків, трансплантація була надскладною.
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
Loading...
Load next