У Львові невдовзі відбудеться прем'єра на виставу Василя Стефаника "Злодій" (відео)

У Львові невдовзі відбудеться прем'єра на виставу Василя Стефаника "Злодій" (відео)
У театрі Заньковецької тривають генеральні прогони прем’єри вистави за однойменною новелою Василя Стефаника.

Гуцульська хата, спійманий злодій та людські стосунки. У театрі Заньковецької тривають генеральні прогони прем'єри вистави “Злодій”, за однойменною новелою Василя Стефаника.

Буря емоцій та неймовірна гра акторів переносять нас у замкнений простір гуцульської хати, де й відбувається усе дійство. Глядач немов потрапляє у ці колоритні, емоційні тенета, які  не відпускають до останньої хвилини.

Чому він? Тому що він і тоді був актуальний. Мене не буде, він все одно буде актуальний. Хтось все одно буде читати і пробувати це реалізовувати або в кіно, або на сценічному майданчику. Говорить про вічне, як жити на цій землі людям, які так і не навчилися жити по-людськи. А всі знають, як по-людськи, а по-людськи не виходить. І тому ця розмова не вчить, вона пропонує розмову, - повіомив режисер вистави та заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський.

Режисер не приховує радості, що незважаючи на локдауни вдалося реалізувати задум цьогоріч – тоді, коли відзначають 150-річчя від Дня народження Василя Стефаника. Виконавці головних ролей зізнаються, грати у цій виставі - одне задоволення. Ба більше, ролі для них доволі близькі. 

В цій ролі я постійно, між кожною картиною мелю жорна. А жорна це є пшениця, це є, як то кажуть, наш рід, наша нескінченність цього буття життя. Це коло яке ніколи не закінчується, яке постійно меле це зерно. Така от вона, як Україна. Жінка яка бачить цю біду, але яка не знає як врятувати цю ситуацію, - розповіла артистка театру ім. М. Заньковецької Марта Кулай.

Ми спробували зробити роботу по Василю Семеновичу, який казав колись, що він своїми творами хотів би натягнути струни душі селянина і настроїти їх так, щоб з них зазвучала музика. І ми теж будемо намагатися натягнути струни душі наших глядачів своєю роботою, - додав заслужений артист України та виконавець ролі Злодія Василь Коржук.

Ми граємо не одну новелу “Злодія”, а починається все з “Синьої книжечки”. І мені здалося, що це може бути певним продовженням одне одного. І з того, що зроблено, по-моєму, це був логічний хід, - зазначив режисер вистави та заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський.

Яким буде вердикт для Злодія? Жити чи вмерти? Відповідь на це можна буде знайти під час прем'єри, яка відбудеться уже цими вихідними 4 та 5 вересня на камерній сцені театру. Однак це далеко не все, що підготували заньківчани для свого глядача у 104-му театральному сезоні. 

8 числа відкриття, а 5 числа, львів'янам дуже сподобалось і ми це врахували, що наш оркестр в нас на балконі в 17 годині буде грати свій репертуар. Зараз ми дуже активно працюємо над “Касандрою” Лесі Українки. Таким чином ми віддаємо данину нашим класикам, нашої літератури, - наголосив генеральний директор-художній керівник театру ім. М. Заньковецької Андрій Мацяк.

Заньківчани обіцяють спекотну та насичену осінь цього театрального сезону. З виставами для дітей та дорослих, а ще запрошеними режисерами. Тож - не пропустіть. 

 

Читайте також
Актори повертаються на сцену: театри Львова підготували декілька прем'єрних вистав (відео) Актори повертаються на сцену: театри Львова підготували декілька прем'єрних вистав (відео)
Оновлені афіші, насичені сюжетні лінії та вічні сенси – львівські театри після чергового посиленого карантину відчиняють свої двері для відвідувачів.
Червона доріжка та оркестр під відкритим небом: Львівська опера відкрила новий театральний сезон (відео) Червона доріжка та оркестр під відкритим небом: Львівська опера відкрила новий театральний сезон (відео)
Львівська національна опера урочисто розпочала свій 122-ий театральний сезон.
Про життя до війни: у Львові актори із 10 міст України презентували п'єсу "Станція Львів" (відео) Про життя до війни: у Львові актори із 10 міст України презентували п'єсу "Станція Львів" (відео)
Актори із 10 міст України написали п’єсу на основі життєвих подій, які були звичними для людей до війни 
Loading...
Load next