Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео)

Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео)
Доєдналася до такої благодійної справи і 8 міська клінічна лікарня.

Лікарі 8-ї лікарні зібрали «коробку хоробрості» для маленьких пацієнтів опікового відділення.

До акції долучився також Західноукраїнський дитячий медичний центр. Там «коробки хоробрості» зібрали для усіх відділень лікарні.

Допомагати просто. Львівські лікарі у «щедрий вівторок» зібрали «коробку хоробрості» для діток, які перебувають на лікуванні в опіковому відділенні 8-ї міської клінічної лікарні. Першим свій маленький подаруночок витягував 7-річний Максимко, якому в цей час робили планову перев’язку. 

Власне, ця коробка хоробрості вона є для того, що ми кажемо, якщо ти будеш чемний, якщо ти будеш хоробрий, то ти можеш собі вибрати іграшку, яка є в цій коробці і це дитину трошки і відволіче, і додасть їй хоробрості  для того, щоб вони могли отримати ті маніпуляції медичні, які їм необхідні у лікувальному закладі, - зазначає Василь Трунквальтер, директор 8-ї лікарні 1-го ТМО.

Такий же сюрприз чекає і на маленьку Єву. Її мати розповідає, що це дуже хороша акція для діток, які перебувають у лікарнях.

Ці іграшки дуже хороша ініціатива для того, щоб діткам було не так страшно відвідувати лікарів і робити ці всі маніпуляції. Це все буде їх заспокоювати і я думаю вони будуть героїчніше це все витримувати, - розповідає мама Єви.

Зазначимо, до «Щедрого вівторка» Львів долучається вже 3 рік поспіль. Запозичили таку практику з Європи та Америки, де такі «коробки хоробрості» - дуже поширена практика. Такі сюрпризи чекають у всіх відділеннях Західноукраїнського дитячого центру, а тепер і опікового відділення 8 лікарні.

Я батько двох дітей, знаю як дітки люблять подарунки, а доля них, особливо, коли на прийомі в лікаря чи очікують уколу якогось, маніпуляції їм це буде на користь і з великим сюрпризом, - запевняє завідувач відділення невідкладної допомоги 8-ї лікарні 1-го ТМО Олег Малетич.

Ми це робимо від щирого серця і дуже хочемо щоб крім медиків до цієї акції долучилися просто звичайні мешканці Львова, - зауважує завідувач відділення оперблоку 8-ї лікарні 1-го ТМО Мар’ян Кузьмак.

Зробити це можна на офіційній сторінці «Щедрий вівторок» різними способами: грошима, часом, талантом, інформацією або як це зробили медики 8-ї лікарні – іграшками.

Ми дуже просимо, щоб іграшки були невеликі. Ми пишемо, що це іграшка, яка має поміститися в долоньку, тому що коробка не є надто велика і іграшки мають бути маленькі. Це має бути як заохочення, - пояснює фахівчиня БФ «Крила надії», координаторка проєкту «Терапія радістю» Люба Возняк.

Пам’ятайте, що ваш маленький подарунок – для когось велика радість.

https://givingtuesday.org.ua — посилання на сайт

Читайте також
Дітям до 18 років: у Львові можна цілодобово отримати допомогу від лікаря окуліста (відео) Дітям до 18 років: у Львові можна цілодобово отримати допомогу від лікаря окуліста (відео)
З 1 квітня в "ОХМАТДИТІ" цілодобово запрацювала хірургія, травматологія, отоларингологія, анестезіологія та офтальмологія. Зокрема відтепер там також цілодобово надаватимуть офтальмологічну допомогу дітям до 18 років.
Вперше в Україні! Львівські медики пересадили печінку 1-річному малюку (фото) Вперше в Україні! Львівські медики пересадили печінку 1-річному малюку (фото)
За словами медиків, трансплантація була надскладною.
Міська дитяча лікарня у Львові отримала нове обладнання для дітей з ЛОР-патологіями (відео) Міська дитяча лікарня у Львові отримала нове обладнання для дітей з ЛОР-патологіями (відео)
У Львівській міській дитячій лікарні з’явилося нове обладнання для діагностики та лікування дітей з ЛОР-патологіями. За більш ніж 500 тисяч гривень закупили гнучкий ендоскоп, мікроскоп та хірургічний лазер.
Loading...
Load next