У геріатричному пансіонаті у Львові літніх мешканок навчають в’язання (відео)

У геріатричному пансіонаті у Львові літніх мешканок навчають в’язання (відео)
З турботою про стареньких - майстер-класи бабусям щотижня проводить волонтерка. Опісля готові речі, для яких навіть створили власний бренд, продають.

Ольга мешкає у геріатричному пансіонаті. Відколи тут почали проводити майстер-класи з в’язання, занять не пропускає. Любов до рукоділля ще з 13 років їй привила мама. За все життя Ольга зв’язала сотні речей. 

"Навчилася від мами. Мама в'язала і мене вчила, а решту.. Бог дає фантазію і фантазую трошки сама. Якщо в'яжеш двома кольорами, підбираєш так, щоб вони по тону підходили. Не можу сказати, що найбільше люблю. Люблю все в’язати", - зізналась мешканка геріатричного пансіонату, пані Ольга.

А пані Богдана з захопленням навчається новому ремеслу. Каже: так можна і порелаксувати, і щось корисне зробити.  

"В’язання час займає, заспокоює, дозволяє переключити увагу. Думаєш про те, що в’яжеш і це набагато зручніше, бо я щось роблю. І я не морочу голову, що я маю з цим робити, в мене це забирають", - розповіла мешканка геріатричного пансіонату, Богдана Дзюпин.

Ініціативу навчати стареньких в’язання запустила громадська організація "Старість на радість". Заняття для бабусь проводить майстриня Наталія. Дівчина розповідає, що на першому занятті перед ними постало складне завдання – зв’язати 16 пар шкарпеток за 3 тижні. 

"Перше замовлення ми вже віддали, але бабусям дуже сподобалось в'язати шкарпетки і ми вже маємо готові на наступні замовлення", - зазначила майстриня Наталія.

Своє перше замовлення бабусі віддали у дитячий будинок. Так вони подарували своє тепло іншим. А от нині, вкладаючи всю душу, виготовляють іграшки для передчасно народжених дітей. 

"Це приємніше, що для маленьких таких в'яжеш. Ти відчуваєш, що ти комусь допомагаєш, когось захищаєш", - додала мешканка геріатричного пансіонату, Богдана Дзюпин.

Така соціальна ініціатива дістала назву "Вбрані". Обрали її волонтери неспроста.  

"Ця назва з того, що завжди згадуєш, як бабуся, чи дідусь питали: "Ти тепло вбрався? Ти точно вбраний?". Як завжди вони говорять: "Вдягни шапку, на вулиці холодно" чи "В ноги змерзнеш, візьми шкарпетки", - поділилась майстриня та волонтерка Наталія.

Невдовзі логотип із назвою "Вбрані" прикрашатиме речі, які виготовлятимуть бабусі. Придбати їх можна, звернувшись на сторінку громадської організації "Старість на радість".   

 

Читайте також
У Львові поліцейські продавали наркотики (фото) У Львові поліцейські продавали наркотики (фото)
Служба безпеки України викрила злочинне наркоугруповання на Львівщині, до якого входили декілька працівників поліції.
Мерія продала магазин у центрі Львова за понад 5 млн грн Мерія продала магазин у центрі Львова за понад 5 млн грн
Львівська міська рада продала приміщення колишнього магазину на вулиці Коперника, 21 за 5,4 мільйони гривень.
РІЗДВЯНЕ: Дітей вчили як майструвати ЯЛИНКИ та розмальовують ПРЯНИКИ РІЗДВЯНЕ: Дітей вчили як майструвати ЯЛИНКИ та розмальовують ПРЯНИКИ
30 малюків у три зміни майструють ялинки та розмальовують пряники
Loading...
Load next