Для дітей та осіб з інвалідністю у Львові працює новий осередок (відео)

Для дітей та осіб з інвалідністю у Львові працює новий осередок (відео)
Соціальні послуги та активний спосіб життя у супроводі фахівців: у Львові для дітей та осіб з інвалідністю працює новий осередок на вулиці Володимира Великого, 40.

За останні роки місто відкрило чотири осередки для осіб з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку, старших 18 років. В цих осередках молоді люди упродовж дня отримують соціальні послуги й ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців, повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Тут діє дві групи: підлітки від 14 до 18 років, та група дорослих, від 18-ти до 45-ти. Характерною особливістю цієї філії є те, що послуги отримують люди з розладами спектру аутизму, з поведінковими порученнями, тому для них організували як простір, так і програму.

В ігровій кімнаті в нас є 4 робочі зони. Це ми так продумували наперед, щоб було не більше 4-5 дітей в кожній групі і щоб вони одне одного не відволікали, є перегородки, – зазначила керівниця філії центру "Джерело" у Франківському районі Катерина Лисенко.

На ремонт приміщення на вул. В. Великого, 40 з міського бюджету використали понад 2 мільйонів гривень, ще 500 тисяч надали благодійники. Також щомісяця на утримання та зарплату працівникам скеровують 120 тисяч гривень.

Зокрема міський голова Львові Андрій Садовий повідомив, що цього року також планується відкриття аналогічних центрів на вулиці Миколайчука та у місті Винники.

Завдання, яке ми собі поставили, – щоб у кожному районі міста були подібні центри, фактично, реалізовується. Ми свого часу виїжджали і на вул. Б. Хмельницького, в Залізничний район, зараз Франківський район отримав. Роботи ще дуже багато. Кожна дитина повинна отримувати опіку, - заявив мер Садовий.

 

Читайте також
Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео) Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео)
І хоча це не передбачає нових додаткових правил чи обмежень, однак, як прогнозують влада та медики, це найімовірніше не надовго. Адже динаміка захворювання прогнозує дуже швидке повернення жорсткого карантину, тобто впровадження "червоної" зони.
Розвиток медичної галузі: у Львові планують об'єднати лікарні у три медичні об'єднання (відео) Розвиток медичної галузі: у Львові планують об'єднати лікарні у три медичні об'єднання (відео)
Сесійні рішення: депутати затвердили концепцію розвитку медичної галузі Львівської міської територіальної громади. Ухвалу, яка дає старт для реорганізації лікарень, на нинішньому пленарному засіданні міські обранці підтримали одноголосно, супроводжуючи це гучними оплесками
Тривають ремонтні роботи: у Львові на площі Митній перекрили прохід для пішоходів (відео) Тривають ремонтні роботи: у Львові на площі Митній перекрили прохід для пішоходів (відео)
Прохід до підземного переходу на площі Митній – перекрито до 24-го серпня: у Львові відновили ремонтні роботи біля Бернардинського дворика.
Loading...
Load next