На Львівщині посадовця "Новояворівських електромереж" затримали на хабарі в 1 млн гривень (відео)

На Львівщині посадовця "Новояворівських електромереж" затримали на хабарі в 1 млн гривень (відео)
У Львівській області на хабарі у 1 мільйон гривень затримали керівника однієї з філій "Нафтогаз Тепло" - "Новояворівських електромереж". Хабарника "спіймали на гарячому" - одразу після передачі грошей.

Правоохоронці затримали директора філії підрозділу "Нафтогаз України" на Львівщині під час отримання хабаря в розмірі 1 мільйона гривень, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора на своїй сторінці у Facebook.

За даними слідства, чоловік вимагав 1 млн гривень від директора однієї з фірм Новояворівська, яка займається продажем нерухомості.

Зокрема посадовець вимагав гроші за підключення будинку до електромережі й обіцяв це зробити у найкоротші терміни не чекаючи, коли буде збудована додаткова підстанція, до якої і мало відбутись підключення. Він також обіцяв посприяти у стабільному забезпеченні споживачів та мешканців будинку електроенергією.

Керівник філії одержав від директора одного з товариств Новояворівська, яке займається продажем нерухомості, неправомірну вигоду у розмірі 1 млн грн. За цю суму він обіцяв посприяти, аби новозбудованим підприємством багатоквартирний будинок був приєднаний до електромереж якомога швидше, - йдеться у повідомленні пресслужби.

Як повідомили у Службі безпеки України, керівнику "Новояворівських електромереж" вже готують повідомлення про підозру за частиною 4 статті 368-3 - підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії, а також перевіряється інформація щодо інших фактів отримання хабарів та можливої причетності до корупційної схеми чиновника "Новояворівських електромереж".

 

Читайте також
У справі ексголови "Укравтодору" Новака у Польщі затримали громадянку України У справі ексголови "Укравтодору" Новака у Польщі затримали громадянку України
Польські спецслужби затримали українку у справі колишнього очільника "Укравтодору" Славоміра Новака. Українську фігурантку справи звинувачують у відмиванні коштів.
НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні
В Національному банку України заявили, що почнуть підготовку "ПриватБанку" до продажу одразу після закінчення кризи, яку спричинила світова пандемія COVID-19.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next