"Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео)

"Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео)
Співробітники ДБР викрили на шахрайстві суддю Донецького окружного адміністративного суду, який за гроші обіцяв "допомогти" ухваленню судового рішення на користь заявника.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань суддя запропонував директору приватного підприємства за 34 тисячі доларів США (приблизно 936 485 грн) "домовитись" у Верховному Суді України щодо вирішення господарського спору на його користь. Натомість взимку "ціна питання" була вже нижчою.

Зауважимо, що за даними слідства, у грудні 2020 року суддя, перебуваючи у місті Харкові, повідомив директору приватного підприємства, що за певну винагороду він начебто зможе вирішити питання на користь підприємства в Касаційному господарському суді Верховного Суду через своїх знайомих. Зокрема, за 30 тисяч доларів США він обіцяв скасування Верховним Судом рішень та повернення справи на новий судовий розгляд до першої інстанції.

Правоохоронці затримали суддю-хабарника у місті Слов’янськ Донецької області під час одержання від підприємця всієї суми хабаря, а саме 30 тисяч доларів США.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

 

Читайте також
У справі ексголови "Укравтодору" Новака у Польщі затримали громадянку України У справі ексголови "Укравтодору" Новака у Польщі затримали громадянку України
Польські спецслужби затримали українку у справі колишнього очільника "Укравтодору" Славоміра Новака. Українську фігурантку справи звинувачують у відмиванні коштів.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду
Справу часів Януковича, щодо ексміністра екології Миколи Злочевського та рекордний хабар спробують забрати з Антикорупційного суду.
Loading...
Load next