У Львові СБУ повідомило про підозру посадовцям "Львівгазу", які вимагали хабарі у жителів

У Львові СБУ повідомило про підозру посадовцям "Львівгазу", які вимагали хабарі у жителів
Служба безпеки України у Львівській області повідомила про підозру двом посадовцям "Львівгазу", які раніше вимагали у місцевих підприємців та населення чималі суми хабарів.

Посадовці "Львівгазу" за отримання неправомірної вигоди обіцяли та гарантували людям не реагувати на виявлені факти порушення під час експлуатації газового обладнання та несанкціонованого втручання у розподільчу мережу газопроводу, повідомляє пресслужба СБУ на Львівщині.

"Оперативники спецслужби у березні ц.р. затримали одного з учасників злочинної схеми під час отримання хабаря - 130 тис. грн. Наразі правоохоронці встановили причетність ще одного посадовця до протиправної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Зокрема двом чоловікам повідомлено про підозру за частиною 4 статті 368 - підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми Кримінального кодексу України.

Зазначимо, видання "Діло" повідомило імена двох посадовців, яким Служба безпеки оголосила підозру - ними виявилися Слуцький Тарас Андрійович та Тимченко Юрій Володимирович – інженери відділу з економічної безпеки. Однак, наразі у СБУ не підтвердили цієї інформації та не викривають імена посадовців-хабарників.

Нагадаємо, що у березні у Львові СБУ викрили хабарницьку схему під час обшуків у "Львівгазі". Посадовці навмисно створювали борги споживачам й звинувачували їх у нелегальному використанні газу.

Читайте також
На Львівщині посадовця "Новояворівських електромереж" затримали на хабарі в 1 млн гривень (відео) На Львівщині посадовця "Новояворівських електромереж" затримали на хабарі в 1 млн гривень (відео)
У Львівській області на хабарі у 1 мільйон гривень затримали керівника однієї з філій "Нафтогаз Тепло" - "Новояворівських електромереж". Хабарника "спіймали на гарячому" - одразу після передачі грошей.
На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото) На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото)
На Галицькій митниці правоохоронцям СБУ вдалось викрити одного із посадовців та двох колишніх співробітників органів поліції на вимаганні та отриманні хабарів від власників "євроблях", щоб ті могли уникнути штрафів за відсутність "транзиту".
Вимагав $500 тисяч хабаря: ексголову Львівської облради засудили до 8 років ув'язнення Вимагав $500 тисяч хабаря: ексголову Львівської облради засудили до 8 років ув'язнення
Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.
Loading...
Load next