На Львівщині працівники "Львівводоканалу" завершили ремонт магістрального водогону (відео)

На Львівщині працівники "Львівводоканалу" завершили ремонт магістрального водогону (відео)
У Лисиничах завершили заміну ділянки магістрального водогону, який забезпечує водою Винники та Личаківський район Львова.

Раніше на цій ділянці дуже часто траплялись прориви і аварії, бо, як пояснюють у "Львівводоканалі", востаннє роботи з прокладання труб тут проводили ще у радянські часи і зроблено це було неякісно. А через великий тиск подачі води втрати для підприємства були значними.

"Ми шукали рішення технічні і було прийнято рішення, що будемо робити це чавунною трубою. Вона має термін експлуатації 100 років з гарантійним терміном у 50 років. Тобто це в рази перевищує ті терміни, яки ми використовуємо зараз. І ми інвестуємо саме в надійність і довговічність", - повідомив директор ЛКП "Львівводоканал", Дмитро Ванькович.

Заміну водопроводу почали ще восени минулого року. Чавунні труби діаметром 800 мм, які тут встановили, довелося замовляти з Ірану, бо в Україні такі не виробляють. Загалом комунальники проклали майже 1 км 300 метрів водопроводу.

Витратили на це майже 12 мільйонів гривень. До слова, цього року з міського бюджету на заміну магістральних водогонів виділили 20 мільйонів гривень

"Наша щорічна потреба інвестувати саме в магістральні водогони десь не менше 100 мільйонів. 100-200 мільйонів ми маємо інвестувати в нашу інфраструктуру, щоб вона не деградувала. Зараз ми доганяємо по суті попередні десятиліття, які були дуже бідні з точки зору інвестицій", - додав Дмитро Ванькович.

Далі "Львівводоканал" хоче приступити до заміни труб на ділянці насосної станції «Винники - Довга», що постачає воду у район вул. Пасічної. Розпочати роботи мають цього року.



 

Читайте також
Потоп у підвалі-бомбосховищі: у Львові комунальники не змогли зупинити подачу води (відео) Потоп у підвалі-бомбосховищі: у Львові комунальники не змогли зупинити подачу води (відео)
Учорашній ранок для мешканців одного із львівських будинків став справжньою несподіванкою та водночас ледь не катастрофою. В підвалі-бомбосховищі своєї домівки вони виявили потоп та ледь не цілий водоспад.
Розпочали ремонт, а завершити нема кому: на одній з вулиць Львова зупинили роботи через війну (відео) Розпочали ремонт, а завершити нема кому: на одній з вулиць Львова зупинили роботи через війну (відео)
Посадовці запевнили, що найближчим часом додатково зв’яжуться з місцевими мешканцями, щоб спільно продумати план вирішення цієї проблеми 
Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео) Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео)
Наразі у області – 20 озер, які є безпечними для купання. Перелік оприлюднений на сайтах ГУ ДСНС Львівщини та облдержадміністрації.
Loading...
Load next