У Львові запрацюють ще два нових центри вакцинації: де можна отримати щеплення

У Львові запрацюють ще два нових центри вакцинації: де можна отримати щеплення
У місті вже працює один такий центр, який розташований у приміщенні стадіону "Арена Львів". Однак, вже з цієї суботи у Львові запрацює ще два нових центри вакцинації.

Два додаткові центри вакцинації у місті розпочнуть свою роботу вже 12 червня. Їх  відкриють у двох районах Львова: один в центрі міста, в ТРЦ Forum Lviv та інший у Сихівському районі, в Центрі Довженка, повідомила пресслужба ЛМР.

Зокрема у центрі Довженка працюватимуть 4 медичні бригади, які вакцинуватимуть тих львів'ян, які мають підписану декларацію із сімейним лікарем. Проте, у ТРЦ, що знаходиться в центрі Львова щепитимуть лише тих осіб, які попередньо зареєструвались у додатку "Дія".

У центрі вакцинації на "Арені Львів" медики вакцинуватимуть львів'ян, які також реєструвались у "Дії" та тих хто був окремо попереджений телефоном. У львівській мерії пояснили такий розподіл охочих вакцинуватись й зазначили, що робиться це "для зручності медичних бригад і щоб можна було пропорційно розприділити всіх бажаючих впродовж дня".

Відомо, що імунізація від COVID-19 у Львові здійснюється трьома вакцинами:

  • в центрах вакцинації щеплення проводять препаратом CoronaVac;
  • освітян у стаціонарних пунктах вакцинують Pfizer;
  • невдовзі другою дозою вакцини AstraZeneca щепитимуть, тих хто вже отримав першу дозу.

"Станом на сьогодні ми провакцинували більше 50 тисяч мешканців Львова. Це невелика кількість, тому зараз ми стараємось розгорнути більше локацій для проведення вакцинації. У Львові сформовано 38 бригад, з яких 17 мобільних і 19 стаціонарних, - заявила керівниця управління охорони здоров'я ЛМР Леся Кобецька.

Нагадаємо, у Києві, Львові та Одесі відкрились перші в Україні центри вакцинації. Зокрема у Києві центр відкрили на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові в приміщенні стадіону “Арена Львів”, а в Одесі на стадіоні Одеської юридичної академії.

Читайте також
За два дні вихідних у центрі вакцинації на "Арені Львів" вакцинували 1041 людину За два дні вихідних у центрі вакцинації на "Арені Львів" вакцинували 1041 людину
Попередньо планували щепити близько тисячі осіб. Однак протягом двох вихідних днів у центрі вакцинації в приміщенні "Арени Львів" медикам вдалось вакцинувати 1041 мешканців Львівщини, які попередньо зареєструвались у додатку "Дія".
Від завтра центри вакцинації проти COVID-19 почнуть працювати в Києві, Львові та Одесі Від завтра центри вакцинації проти COVID-19 почнуть працювати в Києві, Львові та Одесі
У суботу, 29 травня, відкриються центри вакцинації у Києві, Львові та Одесі, пріоритет у них надаватиметься людям похилого віку.
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Loading...
Load next