Від завтра центри вакцинації проти COVID-19 почнуть працювати в Києві, Львові та Одесі

Від завтра центри вакцинації проти COVID-19 почнуть працювати в Києві, Львові та Одесі
У суботу, 29 травня, відкриються центри вакцинації у Києві, Львові та Одесі, пріоритет у них надаватиметься людям похилого віку.

У центрах вакцинації використовуватимуть китайську вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech. Отримати її зможуть лише ті українці, яких попередньо запросять на вакцинацію телефоном. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Ці центри працюватимуть у вихідні дні. В них щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації від COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ. Щеплення відбуватиметься тільки для тих людей, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надаватиметься людям похилого віку, - йдеться у повідомленні МОЗ.

Зокрема відомо, що такі центри відкривають у Києві на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові на базі стадіону “Арена Львів”, в Одесі на базі стадіону Одеської юридичної академії. Вакцинація у таких центрах відбуватиметься із дотриманням усіх санітарних та протиепідемічних вимог. В них передбачені місця для внесення даних, проведення щеплення та очікування після нього.

Нагадаємо, що приміщення для центру вакцинації - "Арену Львів" обрали невипадково. Оскільки саме цей об’єкт найбільше відповідає рекомендаціям Міністерства для облаштування таких центрів.
 

Читайте також
За два дні вихідних у центрі вакцинації на "Арені Львів" вакцинували 1041 людину За два дні вихідних у центрі вакцинації на "Арені Львів" вакцинували 1041 людину
Попередньо планували щепити близько тисячі осіб. Однак протягом двох вихідних днів у центрі вакцинації в приміщенні "Арени Львів" медикам вдалось вакцинувати 1041 мешканців Львівщини, які попередньо зареєструвались у додатку "Дія".
В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування
В Україні за минулу добу, 22 травня, зробили 3 503 щеплень проти COVID-19: першу дозу вакцини отримали 1022 людини, а завершили вакцинацію (отримали другу дозу) — 2 481. Однак, у двох регіонах за минулу добу не провели жодного щеплення від коронавірусної інфекції.
У Львові запрацюють ще два нових центри вакцинації: де можна отримати щеплення У Львові запрацюють ще два нових центри вакцинації: де можна отримати щеплення
У місті вже працює один такий центр, який розташований у приміщенні стадіону "Арена Львів". Однак, вже з цієї суботи у Львові запрацює ще два нових центри вакцинації.
Loading...
Load next