Візит Разумкова на Львівщину: де побував голова Верховної Ради (відео)

Візит Разумкова на Львівщину: де побував голова Верховної Ради (відео)
У перший день офіційного візиту до Львова голова Верховної Ради України відвідав два масштабні підприємства. Натомість ті показали усі свої потужності та сподіваються на ухвалення необхідних законів зорієнтованих на подальший їхній розвиток.

Трамваї, тролейбуси, електробуси та автобуси. Усіх їх виробляють в концерні «Електрон». Однак на самому підприємстві пояснюють: надто велика конкуренція з іноземними виробниками та відсутність закону щодо врегулювання таких ситуацій не дозволяє їм працювати на повну потужність. Саме тому вкотре закликають Верховну Раду прийняти законопроєкт №3739 про локалізацію державних публічних закупівель.

Ми би мали більше продукції випущено, якби ми були в рівних умовах на ринку України з іноземними виробниками. Вони дадуть хоча б якусь преференцію для національної економіки, для українських виробників, адже це вони зумовлять збільшення кількості робочих місць, рекапіталізацію прибутку в розширення виробництва, – заявив президент-голова правління «Концерн-Електрон», Юрій Бубес.

Керівник підприємства певен: прийняття такого закону допоможе вітчизняному виробнику бути конкурентоспроможним. У цьому переконався й спікер парламенту, який зараз з робочим візитом перебуває на Львівщині.

Є фракції, які підтримують цей законопроект, є ті, які займають іншу позицію, достатньо велика кількість правок до цього законопроекту. І ми там не можемо собі дозволити зайти в його розгляд, бо це займе фактично 2-3 тижні.Я його підтримую, ми побачимо його в стінах Верховної Ради, – повідомив голова Верховної Ради України, Дмитро Разумков.

Передали посадовцю й 150 тисяч підписів у підтримку законопроєкту. До слова, цей проект закону передбачає, що придбаний транспорт мінімум на 30% повинен бути українським. Йдеться про сировину, деталі, комплектуючі та інші матеріали чи навіть саму роботу майстрів, які оплачуються вітчизняною валютою. 

На розгляд та підтримку нардепів очікує й законопроєкт №3822 про реформування державних оборонних підприємств. На Львівському бронетанковому заводі його вважають таким собі перезавантаженням.

Тобто на сьогоднішній день ми являємся державним підприємством, після прийняття цього закону буде перетворення в акціонерне товариство. Яке дозволить нам залучати і приватний бізнес до нас, і міжнародні інвестиції, – наголосив директор Львівського бронетанкового заводу, Віктор Андрощук.

Окрім ремонту та модернізації, тут займаються й створення бронетанкової техніки. До прикладу, справжньою гордістю тут є пожежний танк. 

У межах робочого візиту спікера парламенту на Львівщину, обговорили важливі питання та не менш важливі закони, які тут, на профільних підприємствах з нетерпінням очікують. На що посадовець пообіцяв звернути увагу профільного міністерства. 

Будуть розуміти ті потреби, які стоять і перед українською промисловістю, і перед українською армією, і перед українським оборонпромом. Думаю, що в цьому році, те що сьогодні було сказано, буде замовлення на цю техніку, зараз відбувається випробування. І мені дуже хотілося б, щоб така техніка якомога швидше надійшла до наших підрозділів, – зазначив голова Верховної Ради України, Дмитро Разумков.

До слова, робочий візит на Львівщину голови ВР триватиме два дні. Окрім відвідин «Електронмашу» та «Львівського бронетанкового заводу», Дмитро Разумков також вручив відзнаки працівникам Львівської опери, а ще візьме участь у роботі VII Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування та Першого Всеукраїнського форуму судових експертів і побуває на Яворівському полігоні.

 

Читайте також
Колишній спікер Разумков заявив, що досі є членом "Слуги народу" (відео) Колишній спікер Разумков заявив, що досі є членом "Слуги народу" (відео)
Наразі на сайті Верховної ради є позначений як позафракційний, однак "виходячи з логіки" він все ще є членом "Слуги народу".
"На жаль, я не встигаю": Разумков не приїде на виїзне засідання РНБО на Донбасі "На жаль, я не встигаю": Разумков не приїде на виїзне засідання РНБО на Донбасі
Засідання РНБО вперше проведуть не у Києві, а на Донбасі. Зокрема, цього разу спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вже не вперше пропустить засідання, проте на це є поважна причина.
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Loading...
Load next