"Обережно! Радіоактивно!": у лісі на Львівщині знайшли контейнер з радіоактивним цезієм

"Обережно! Радіоактивно!": у лісі на Львівщині знайшли контейнер з радіоактивним цезієм
У Дрогобицькому районі на Львівщині місцеві мешканці натрапили на небезпечну знахідку - металевий контейнер з радіоактивною речовиною Цезієм-137.

Контейнер був виявлений 11 червня в лісі біля села Модричі. Згодом небезпечну знахідку місцеві жителі перенесли на одне з приватних подвір'їв у місті Борислав. Про це УНН повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

На контейнері був напис – "Обережно! Радіоактивно!". За попередньою інформацією контейнер містить Цезій-137 і є промисловим гамма-випромінювачем. Радіаційний фон контейнера складає 6,7 мікрозіверта, - наголосили у департаменті.

Наразі радіоактивний контейнер обгороджений і охороняється. Про знахідку одразу ж повідомили підрозділи ДСНС, відділення Національної поліції, а також керівництво міської ради міста Борислав. Також вирішується питання про місце його утилізації.

Зазначимо, що радіоактивний нуклід Цезій-137 є одним з головних компонентів радіоактивного забруднення біосфери. Він міститься в радіоактивних осадах, радіоактивних відходах, викидах заводів, які переробляють відходи атомних електростанцій. Небезпечну речовину часто використовують у вимірювальній техніці, для радіаційної стерилізації харчових продуктів, медичних препаратів і ліків, а в радіотерапії для лікування злоякісних пухлин.

Читайте також
Небезпечні плазуни на Львівщині: цими вихідними на Стрийщині госпіталізували 2 осіб після нападу змій (відео) Небезпечні плазуни на Львівщині: цими вихідними на Стрийщині госпіталізували 2 осіб після нападу змій (відео)
На Львівщині почали фіксувати напади плазунів на людей. Втім фахівці переконують, що це стається через необережне поводження та незнання правил відповідних поведінки під час зустрічі із змією.
Що робити у разі виникнення радіаційної аварії? (відео) Що робити у разі виникнення радіаційної аварії? (відео)
Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб щодня вимірюють радіаційний фон Львівщини.
Loading...
Load next