Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео)

Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео)
Наразі у області – 20 озер, які є безпечними для купання. Перелік оприлюднений на сайтах ГУ ДСНС Львівщини та облдержадміністрації.

Рятувальники традиційно виїхали на профілактичний рейд водоймами області, щоб розповісти людям правила безпечного відпочинку. Оскільки із настанням літнього періоду кількість потопельників невпинно зростає. Цього разу профілактику провели на Ясниському  піщаному кар’єрі.

Це є промисловий кар’єр, тут йде промисел піску і працюють глибинні насоси, які з дна видобувають пісок. Дно відповідно є дуже глибоке. Нема позначення території глибини дна та води буями, - наголосив надзвичайник.

Люди поставилися до зауважень рятувальників з розумінням. Запевняють, що усвідомлюють небезпеку й відпочивають з обережністю. Додають, що Львівщина потребує більше облаштованих місць для відпочинку.

Було б непогано, якби зробили б тут межу де можна плавати, і щоб можна було безкоштовно. Якби у Львові ще б зробили десь безкоштовно, а тут заборонили, то можна було б туди йти. Не всі люди можуть собі дозволити платити такі великі гроші, ну не символічно, наприклад, по 50 гривень. А в нас як беруть, то вже по повній, - розповіла львів'янка Галина Сікорчик.

Знаємо, що тут не надто безпечно, але діти в нарукавниках, в жилетах. В принципі ходять там де міленько, нікуди не плавають. Водичка чистенька приємно плавати. Але звичайно хотілося б щоб його облаштували, але воно б залишилося безкоштовним, мінімально почистили очерет. Люди стали свідоміші, прибирають вже значно більше за собою сміття. Пару років тому тут було дуже брудно, зараз все одно залишилося але,  - додала львів'янка Людмила Балушко. 

Надзвичайники кажуть, що на цьому кар’єрі  небезпечно, бо є підводні холодні течії й навіть плавці можуть схопити судому й потонути. Тому людям необхідно відпочивати лише на водоймах з облаштованими рятувальними пунктами, спеціальним обладнанням для допомоги людям та які пройшли відповідну перевірку на безпечність.

Їх на сьогоднішній день є 20 таких озер, які можна легко подивитися знайти на нашому сайті головного управління ДСНС, або на сайті облдержадміністрації. Там є перелік озер, які облаштовані для безпечного купання, - наголосив головний інспектор відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС Львівщини Іван Іськів.

Загалом від початку року на водоймах Львівщини загинули 29 осіб, з них 4 дитини. Усі випадки сталися саме на непристосованих для купання місцинах. 

 

Читайте також
Купання у водоймах Львівщини: що робити коли тоне людина (відео) Купання у водоймах Львівщини: що робити коли тоне людина (відео)
Як поводитися на водоймах і що робити, коли тоне людина? З настанням купального сезону рятувальники показали основні способи порятунку людини у разі потопання, а ще на території озера відпрацювали відповідний сценарій з іншими надзвичайними службами.
На Львівщині в озері втопився 15-річний школяр (фото) На Львівщині в озері втопився 15-річний школяр (фото)
У Старому Селі 15-річний юнак пішов плавати на озеро разом зі своїми друзями. Однак, відпочинок закінчився трагедією - дитина пірнула під воду та на поверхню вже не виплила.
Від початку літа в Україні у водоймах потонуло майже 200 українців Від початку літа в Україні у водоймах потонуло майже 200 українців
Найчастішою причиною нещасних випадків у водоймах стає недотримання правил безпечної поведінки - купання у необладнаних для цього місцях і перебування у водоймах в нетверезому стані, яким інколи нехтують дорослі українці.
Loading...
Load next