Розвиток медичної галузі: у Львові планують об'єднати лікарні у три медичні об'єднання (відео)

Розвиток медичної галузі: у Львові планують об'єднати лікарні у три медичні об'єднання (відео)
Сесійні рішення: депутати затвердили концепцію розвитку медичної галузі Львівської міської територіальної громади. Ухвалу, яка дає старт для реорганізації лікарень, на нинішньому пленарному засіданні міські обранці підтримали одноголосно, супроводжуючи це гучними оплесками

Реформувати медицину Львова шляхом злиття міських лікарень. Сьогодні на сесії міськради депутати затвердили концепцію розвитку галузі охорони здоров’я у Львівській МТГ. Йдеться про злиття 9 міських лікарень. З них мають утворити три медичні об’єднання. Кожне матиме власну сферу діяльності.

В одних є фахівці певного рівня, в інших інші фахівці, сьогодні в межах однієї юридичної особи ці фахівці зможуть оперативно допомагати тим хто буде потребувати, тому все націлене на те, щоб людина в лікарні могла отримати комплексний, максимально якісний підхід, - заявив депутат Львівської міськради та голова постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту, Валерій Веремчук.

Перше медичне об’єднання надаватиме невідкладну допомогу усім потребуючим, друге займатиметься реабілітацією хворих, а третє працюватиме у напрямку акушерства та гінекології.

Це можливість більшого залучення ресурсів зокрема у вигляді пакетів, у вигляді більшої кількості пролікованих випадків, більшої можливості для самих лікарів, а якщо говорити про фінансову модель це дає змогу ефективніше оперувати безпосередньо самими закладами і давати їм більшу можливість, - наголосив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Дискусії довкола цього питання точилися дуже давно. А нині концепцію реформування медицини Львівської МТГ депутати затвердили під бурхливі оплески.

Та не обійшлося на сесії і без ложки дьогтю. Ошукані недобросовісним забудовником мешканці Львова прийшли із пікетом під стіни мерії з проханням звернути увагу міської влади на їхню проблему.

Ми купили квартири і не будується вже 2 рік, землю віддали новому забудовнику цю землю, - зізналась пікетувальниця Ольга Московець. 

А заселяти людей у квартири новий забудовник навідріз відмовляється.

Новий забудовник почав там вже будувати, і він збудував вже 7 поверх – Але квартир для вас там немає? – Нас вони не визнають, не признають і кажуть що ви хочете від нас, - розповів пікетувальник Тарас Фігурняк.

Чи не вперше до людей особисто вийшов Андрій Садовий, пообіцявши взяти це питання під особистий контроль.

Я прийняв рішення створити комісію, очолить її пані Алєксєєва, люди не мають жодних претензій до міста, вона просять про допомогу тому що лишилися один на один з шахраями які їх просто дурять, тому буде звернення в правоохоронні органи і буде серйозна допомога людям, тому що їх хочуть ошукати, - заявив міський голова Львова, Андрій Садовий.

Загалом сьогодні міські обранці працювали у турборежимі, адже іще на початку засідання Андрій Садовий запросив усіх вболівати за збірну України.

 

Читайте також
Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео) Повернення до "червоної" зони карантину: з 18 жовтня у Львові почнуть діяти нові обмеження (відео)
З 18-го жовтня у Львові діятимуть нові обмеження. Чи впровадять у місті "червону" зону вирішуватиме державна комісія з питань ТЕБ і НС.
Оновлення автопарку "швидких": Львівщина отримала 57 нових автомобілів (відео) Оновлення автопарку "швидких": Львівщина отримала 57 нових автомобілів (відео)
Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги тотально оновлює автопарк швидких. Відтак, на область передали ще 57 нових автівок.
Садовий розповів, які вулиці Львова планують відремонтувати цього року Садовий розповів, які вулиці Львова планують відремонтувати цього року
Наразі для Львова цього року пріоритетним є завершення ремонтних робіт на тих вулицях, які почали ремонтувати ще минулого року. Однак, за наявності фінансування планують також розпочати роботи на вулицях Грінченка та Мазепи, що у Шевченківському районі міста.
Loading...
Load next