У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео)

У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео)
Міська комісія ТЕБ і НС вирішила все ж таки посилити карантинні обмеження у Львові внаслідок стрімкого поширення коронавірусу серед населення. Зокрема, учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання, а також призупиняють планові госпіталізації та операції у лікарнях.

У Львові найближчим часом можуть запровадити норму щодо вимоги сертифікату про вакцинацію або довідки про негативний ПЛР-тест для відвідувачів закладів громадського харчування. Такі нововведення пов'язані із стрімким поширення коронавірусної інфекції у місті та області. Окрім цього з 18 жовтня львівська влада планує відправити дітей, які навчаються у 5-11 класах на дистанційне навчання.

Нові карантинні обмеження анонсував міський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу за підсумками засідання комісії ТЕБ і НС 8 жовтня, повідомляє пресслужба ЛМР.

З 18 жовтня на тиждень дітей 5-11 класів відправляємо на дистанційне навчання. Потім буде тиждень осінніх канікул, тому загалом вийде десь два з половиною тижні для того, що розірвали хвилю захворюваності. Діти 1-4 класів продовжують ходити до школи, а малюки – до дитячих садочків. На час дистанційного навчання припиняється робота позашкілля, - наголосив мер Садовий.

Що стосується бізнесу, зокрема роботи кафе та ресторанів, то це питання будуть вирішувати вже й найближчі декілька днів. Окрім цього Садовий вкотре нагадав, що в умовах пандемії, що має бути обов’язкова вакцинація працівників закладів торгівлі та закладів харчування. 

Також ми плавно підходимо до цієї норми, яка є в багатьох європейських країнах: у відвідувачів закладів громадського харчування мають мати або сертифікат про вакцинацію, або довідка про негативний ПЛР-тест, - додав міський голова Львова.

Однак, наразі такі карантинні обмеження, за словами Садового, не можуть бути введенні у місті, оскільки "рівень вакцинації значно менший, ніж в інших країнах. Станом на сьогодні десь третина населення нашого міста вже провакцинована".

Нагадаємо, що з 18-го жовтня у Львові діятимуть нові обмеження. А поки школярі 5-11 класів та позашкілля переходять на дистанційне навчання. відбудеться також призупинення планових операцій та госпіталізацій. Це саме стосується й обмеження масових заходів та надалі діятимуть елементарні правила особистого захисту. Однак усе це запрацює лишень з 18 жовтня. Що стосується "червоної" карантинної зони - це рішення лише за державною комісією з питань ТЕБ і НС.

 

Читайте також
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео) "Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео)
В місті після переходу до "жовтої" зони карантину працюють всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів вакциновано.
Loading...
Load next