На Львівщині через спеку обмежили рух великовагового транспорту

На Львівщині через спеку обмежили рух великовагового транспорту
У Львівській області водіям великовагових вантажівок заборонили їздити дорогами загального користування, якщо температура повітря підійматиметься до 28 градусів і вище.

Відповідне розпорядження щодо обмеження руху для вантажівок на Львівщині запровадили ще 1 червня, однак сьогодні, 22 червня, температура повітря в області становить +28˚С, повідомили у пресслужбі львівської патрульної поліції.

Відповідно, це є приводом для обмеження руху великовагового автотранспорту дорогами загального користування через високу температуру повітря, - наголосили у поліції.

Зокрема, вантажівки масою понад 24 тонни та навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн не можуть їздити в денну пору, адже це шкодить дорожньому покриттю. У цей час водій великогабаритного транспорту можуть перечекати спеку у спеціально відведених для цього місцях. Однак, оскільки вночі стає значно прохолодніше аніж вдень, то водії фур можуть безперешкодно продовжувати свій маршрут.

Обмеження не стосуються транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, - наголошують у поліції.

Місця-очікування для вантажівок у Львівській області.

 

Читайте також
Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд
Львівський гідрометцентр має дані про температуру повітря на Львівщині із 1946 року - 14 липня у Львові було найспекотніше за останні 75 років.
Найгірша траса: як відбувається "Велике будівництво" Зеленського на Львівщині Найгірша траса: як відбувається "Велике будівництво" Зеленського на Львівщині
Траса Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка вже не один рік була однією з найгірших доріг Львівщини. Однак вже зараз тривають ремонтні роботи, завдяки чому трасу нарешті відновлять.
На Львівщині відкрили тимчасовий міст, який обвалився навесні (фото) На Львівщині відкрили тимчасовий міст, який обвалився навесні (фото)
Міст був збудований ще у 1960 році і від того часу жодного разу його не ремонтували. Останні 5 років дорожня споруда перебувала у передаварійному стані.
Loading...
Load next