Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд

Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд
Львівський гідрометцентр має дані про температуру повітря на Львівщині із 1946 року - 14 липня у Львові було найспекотніше за останні 75 років.

Спека у Львові встановила новий історичний рекорд. Трапилось це учора, 14 липня, коли температура повітря у місті сягнула  32℃ - це найспекотніший день за останні 75 років, повідомляє Zaxid.net із посиланням на інформацію Львівського гідрометцентру.

Востаннє така висока температура спостерігалась у Львові ще в 1959 році - тоді температура повітря піднялась до 31,4℃, що на 0,6℃ менше, ніж у 2021 році.

Загалом на Львівщині спекотна погода зберігатиметься до кінця цього тижня. Зокрема, 15 липня у Львові та Львівщині стовпчик термометра сягне 33 градусів тепла вище нуля, а 16 та 17 липня – 31℃. Так протягом цієї доби суттєвих опадів в області, повідомляють синоптики, не очікують. Однак, ймовірно в другій половині дня падатимуть короткочасні грозові дощі, а подекуди – град.

Нагадаємо, що 25 червня стовпчики термометра у Львові піднялися до +33°C. Востаннє максимальну температуру в цей день реєстрували аж у 1951 році. І тоді температура сягнула 29,5 градусів.

Читайте також
Пекельна спека повернулася до Львова: ризики високої температури повітря для містян (відео) Пекельна спека повернулася до Львова: ризики високої температури повітря для містян (відео)
Медики радять намагатися перебувати у приміщеннях із системами кондиціонування, стежити за питним режимом, вживаючи велику кількість рідини із сіллю, а ще подбати про правильний одяг.
На Львівщині через спеку обмежили рух великовагового транспорту На Львівщині через спеку обмежили рух великовагового транспорту
У Львівській області водіям великовагових вантажівок заборонили їздити дорогами загального користування, якщо температура повітря підійматиметься до 28 градусів і вище.
Аномальна спека у Львові: у місті температура побила історичний рекорд (відео) Аномальна спека у Львові: у місті температура побила історичний рекорд (відео)
У Львові зареєстрували новий температурний рекорд. 24 червня стовпчики термометра піднялися до +33°C.
Loading...
Load next