Витік хімікатів: у Львові відбулися навчання рятувальників (відео)

Витік хімікатів: у Львові відбулися навчання рятувальників (відео)
Під час навчань рятувальники відпрацювали гасіння пожежі на стадіоні, ліквідацію наслідків ДТП та розливу небезпечної хімічної речовини.

Львівські надзвичайники відпрацювали алгоритм своїх дій із ліквідації аварії з витоком аміаку. За легендою під час перевезення небезпечної речовини у вантажівки відкрився задній відсік. Цистерни із аміаком впали на дорогу, відбулася їхня розгерметизація. Через випари отруйної речовини водій вантажівки миттєво втратив свідомість. На місце події одразу приїхав найближчий рятувальний підрозділ.

На пошкоджений резервуар надзвичайники накладають бандаж, який герметизує подальше витікання. Згодом забруднену ділянку ретельно поливають водою.

Ці навчання вони досить близькі до реальних, тому що якщо ми виїжджаємо на любі такі інциденти, ми завжди маємо одну і ту саму програму за якою ми слідуємо і ми мусимо дотримуватися цих правил тому що це наша безпека і життя, - повідомив начальник хіміко-радіометричної лабораторії Володимир Гуц.

На наступному етапі навчань на надзвичайників чекала аварія за участі аж трьох автівок. Тільки від початку цього року внаслідок ДТП на Львівщині загинули 110 осіб. А загалом у області зафіксували 9,5 тисяч аварій. За легендою навчань внаслідок зіткнення перекинулося авто. Через витік дизпалива загорівся моторний відсік.

Три людини отримали серйозні травми. Аби звільнити одного з потерпілих рятувальникам довелося зрізати дах автівки.

На одного потерпілого в середньому йде 15-20 хвилин, щоб його врятувати, щоб убезпечити себе, щоб облаштувати місце роботи і щоб потерпілого забрала швидка для подальших дій, - розповів начальник караулу Назарій Великий.

На фінальному етапі навчань вогнеборцям потрібно було загасити умовну пожежу на стадіоні. Будівля зайнялася під час проведення конференції. Евакуаційні сходи зруйнувалися, відтак заручниками пожежі стали 44 людини.

У паніці частина людей опинилися на покрівлі будівлі. Висота "Арени Львів" становить 36 метрів. Тож, аби дістатися верхнього ярусу і врятувати людей пожежники використовують ось таку автодрабину, - додала журналістка телеканалу ПравдаТУТ Львів Юлія Малєєва. 

Спуск потерпілих обов’язково відбувається у супроводі рятувальників. Далі людей направляють до сортувального майданчика, де їх оглядають медики.

На таких об'єктах особлива складність це паніка і незрозуміле поводження людей які перебувають на арені. Тобто потрібно впорядкувати їхній рух, супроводжувати їх до евакуаційних виходів, - наголосив старший помічник начальника зміни Роман Мончук.

Загалом від початку року на Львівщині виникло 2250 пожеж, 36 людей загинуло.

 

Читайте також
На Залізничному вокзалі Львова зібрали понад півкілограма ртуті (фото) На Залізничному вокзалі Львова зібрали понад півкілограма ртуті (фото)
Понад 610 грамів ртуті вдалось зібрати рятувальникам, які приїхали на виклик. Небезпечна речовина було розлита поблизу смітника на території Головного залізничного вокзалу Львова.
У Львові в п'ятиповерховому будинку горів балкон У Львові в п'ятиповерховому будинку горів балкон
У одній із львівських п'ятиповерхівок на вулиці Липинського 13, що у Шевченківському районі міста горів балкон. Внаслідок пожежі, на щастя ніхто не постраждав.
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Loading...
Load next