На Львівщині за 20 мільйонів доларів збудували завод з переробки відходів тваринництва (відео)

На Львівщині за 20 мільйонів доларів збудували завод з переробки відходів тваринництва (відео)
У місті Буськ, що на Львівщині, відкрили завод з виробництва кормових добавок. Цим кроком планують вирішити проблему, що стосується всієї країни - ефективна переробка відходів тваринництва.

Нові виробничі потужності. В Буську відкрили перший у Західній Україні завод з переробки побічних продуктів тваринництва.

Це більше ста робочих місць буде створено після відкриття заводу, це інноваційність та екологічність, тому що перероблятимуть рештки тваринництва і виробляти сучасний продукт, який буде йти знову ж таки на відгодівлю великої рогатої худоби, - повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Розглядали та планували проект близько 5-ти років. Тепер тут щодня перероблятимуть 130 тонн сировини, з якої виготовлятимуть високоякісні протеїнові домішки.

Які застосовуються в фармацевтиці, косметології, pet food, тобто корм для собак та кішок та різні види комбікормів. Продукція протеїнова, яка, в першу чергу експортується в країни світу. Найголовніше, що цей проект побудований за найвищими стандартами якості, екологічного контролю, - зазначив інвестор проекту "FEEDNOVA" Ігор Ліскі.

Збиратимуть відходи на бійнях та забійних цехах Львівщини і сусідніх областей. Везтимуть їх на спеціальних авто з герметичними відсіками на завод, де першочергово сировина проходитиме контроль якості.

Після того, як її підтвердили, сировина завантажується в бункер або йде на додатковий контроль. Після того, як сировина поступила в бункер, вона йде на подрібнення, проходить через металодетектор і вже в чистому вигляді, без сторонніх домішок потрапляє у котел, - заявив директор компанії "FEEDNOVA" Андрій Огородник. 

Там сировину нагрівають та стерилізують. А отриманий продукт випарюють та висушують. Частину пресують і отримують борошно, з решти утворюється жир. Все це без шкоди для навколишнього середовища.

Тут є завод в заводі, який очищує воду, каналізацію, пари, повітря. Подвійна очистка, та навіть є єдиний комплекс біофільтрації в Україні, - додав інвестор проекту "FEEDNOVA" Ігор Ліскі.

Та відкриття цього заводу, це не лише про виробничцтво кормових добавок і створення нових робочих місць, але й про покращення інвестиційного клімату Львівщини.

Сьогодні інвестиція у 20 мільйонів доларів важить, тому що Україна, на жаль, опинилася на задвірках економічного життя. Нам важливо продемонструвати, що те, що ми починали 3 роки тому, сьогодні завершено, - повідомив народний депутат України Олег Синютка.

Додамо, що повноцінно запрацює завод вже наприкінці липня цього року. 

 

Читайте також
Львівщина може отримати сучасний полігон із переробки сміття Львівщина може отримати сучасний полігон із переробки сміття
Львівщина отримає сучасний полігон із переробки сміття. Такий завод вже скоро можуть побудувати на Жовківщині
Смертельна ДТП на Львівщині: пасажир загинув після зіткнення авто з відбійником Смертельна ДТП на Львівщині: пасажир загинув після зіткнення авто з відбійником
Поблизу Буська у Львівській області чоловік не впорався з керування автомобіля та виїхав на узбіччя зустрічної смуги.
Візит Разумкова на Львівщину: де побував голова Верховної Ради (відео) Візит Разумкова на Львівщину: де побував голова Верховної Ради (відео)
У перший день офіційного візиту до Львова голова Верховної Ради України відвідав два масштабні підприємства. Натомість ті показали усі свої потужності та сподіваються на ухвалення необхідних законів зорієнтованих на подальший їхній розвиток.
Loading...
Load next