Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео)

Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео)
У Львівській лікарні швидкої медичної відкрили нове відділення кардіохірургії та трансплантації серця.

Були спеціалісти, проте не було обладнання. Відтепер у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги зможуть надавати допомогу пацієнтам з порушенням серцевого ритму. До слова, така проблема спостерігається майже в кожної четвертої людини старшого віку, яка може навіть не підозрювати про наявність цієї патології.

Порушення ритму серця потребує багато українців. Тому що мотор саме серця часто у людей може давати збої і, на жаль, нічим іншим ніж таким обладнанням добратися до нього і відкоригувати це неможливо. Саме це обладнання буде рятувати і лікувати порушення ритму серця, - повідомив генеральний директор Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

Надає можливість читати потенціали серця в різних його частинах власне з середини і внести корективи для того, щоб виконати якусь корекцію тих чи інших патологічних станів, які супроводжують людей, - наголосив завідувач відділення електрофізіології Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги Остап Герета.

Ціна такого обладнання – 300 тисяч доларів.  Його для лікарні подарували благодійники і вже зараз тут запрацював блок електрофізіології серця. 

такого в принципі немає жодна клініка в Україні такої якості сучасного обладнання, яке дає можливість робити надскладні операції враховуючи серце людини, щоб не допустити подальшої біди, - розповів міський голова Львова Андрій Садовий. 

Є ситуації коли серце б’ється повільніше. Це теж за допомогою цього обладнання можна вносити ці корективи. Є ситуація коли серце б’ється надто швидко і тут також є загрозливість для життя речі, є дискомфорт для пацієнта, але в кожному разі це все можна буде відкоригувати і можна буде надати медичну допомогу, - додав  завідувач відділення електрофізіології Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги Остап Герета.

Окрім того, у лікарні відкрили відділення кардіохірургії й трансплантації серця. За своїм устаткуванням воно не поступається будь-яким європейським клінікам.

Ми сьогодні маємо історичний момент. В місті Львові відкритий центр і відділення кардіохірургії. Відділення на 30 ліжок. З них 20 до і після операційних пацієнтів. 10 реанімаційних і одна палата індивідуальна для після трансплантаційного ведення пацієнтів, - зазначив завідувач відділення кардіохірургії та трансплантації серця Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги Роман Домашич.

На це пішов рік важкої праці, більше 50 мільйонів інвестицій, але від сьогоднішнього дня кожен львів’янин, гість нашого міста, який має будь-які проблеми, чи це аритмія, тахікардія і закінчуючи навіть надскладними операціями по пересадці серця він може повністю всі послуги отримати в нас в лікарні швидкої допомоги, - додав Садовий. 

До слова, блок електрофізіології серця діятиме у складі новоствореного кардіохірургічного відділення.

Ми від новонародженої дитинки до старших пацієнтів надаємо всю допомогу включаючи від вроджених вад серця у дітей, весь спектр дорослої кардіохірургії, включаючи аорто-коронарне шунтування, заміна клапанів, ре моделювання лівого шлуночка, розшаровуючи аневризми, закінчуючи трансплантацією серця, - зазначив Роман Домашич. 

Зазначимо, що лише у цьому медзакладі за рік проводять більш як 160 відкритих операцій на серці. Завдяки новоствореному відділенню, у якому є всі умови та техніка, спеціалісти прогнозують збільшення хірургічних втручань вдвічі.

 

Читайте також
У лікарні Львова помер 44-річний чоловік, якому нещодавно пересадили серце У лікарні Львова помер 44-річний чоловік, якому нещодавно пересадили серце
У Львівській обласній клінічній лікарні помер пацієнт, якому 9 червня пересадили серце. Чоловік помер на десятий день після трансплантації.
Вперше в Україні! Львівські медики пересадили печінку 1-річному малюку (фото) Вперше в Україні! Львівські медики пересадили печінку 1-річному малюку (фото)
За словами медиків, трансплантація була надскладною.
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
Loading...
Load next