У лікарні Львова помер 44-річний чоловік, якому нещодавно пересадили серце

У лікарні Львова помер 44-річний чоловік, якому нещодавно пересадили серце
У Львівській обласній клінічній лікарні помер пацієнт, якому 9 червня пересадили серце. Чоловік помер на десятий день після трансплантації.

Чоловікові було лише 44 роки. Однак, він мав супутнє захворювання — легеневу гіпертензію. Раніше медики повідомляли, що стан пацієнта після операції залишався важким, тому, на жаль, на 10 день після операції трансплантоване серце чоловіка перестало битись.

Про смерть пацієнта у суботу, 19 червня, повідомили на офіційній сторінці лікарні у Facebook.

Трансплантація, важка легенева гіпертензія, відтерміноване закриття грудної клітки, ЕКМО (Екстракорпоральна мембранна оксигенація, механічна підтримка серця), ГДФ (замісна ниркова терапія), правошлуночкова дисфункція. На жаль, наш трансплантований пацієнт серця помер.

На жаль, наш трансплантований пацієнт серця помер. З прикрістю повідомляємо про це. Висловлюємо співчуття і жаль родині…, - повідомили у лікарні.

Нагадаємо, що донором для 44-річного померлого став 56-річний чоловік, який помер від інсульту. Оскільки, хвороба швидко прогресувала і настала смерть мозку. При такому стані врятувати пацієнта вже неможливо, проте органи ще деякий час можуть працювати. Розуміючи цю ситуацію, сім’я пацієнта дозволила віддати його здорові дві нирки та серце на донорство. 

Серце отримав 44-річний чоловік зі Львівщини, однак життя пацієнта, на жаль не вдалось врятувати.

Читайте також
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
Посмертні трансплантації: у Львові медики вперше здійснили пересадку серця (відео) Посмертні трансплантації: у Львові медики вперше здійснили пересадку серця (відео)
Медики Львівської обласної клінічної лікарні від одного донора пересадили нирку та вперше трансплантували серце.
Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео) Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео)
У Львівській лікарні швидкої медичної відкрили нове відділення кардіохірургії та трансплантації серця.
Loading...
Load next