Вижити у спеку в маршрутці: проблеми громадського транспорту у Львові (відео)

Вижити у спеку в маршрутці: проблеми громадського транспорту у Львові (відео)
Звичайна поїздка в громадському транспорті перетворюється у надскладну місію – не знепритомніти чи хоча б вийти з маршрутки сухим.

Доїхати та вижити. Проїзд у громадському транспорті Львова влітку перетворюється у справжнє випробування. У переповнених маршрутках температура в салоні подекуди сягає 40 градусів. Не рятують ані відчинені вікна, ані люки.

Спекотно, дуже спекотно. Кондиціонери не працюють.

Відкриваються люки і вікна, але якщо сильна спека, це нічим не допомагає.

Спекотно. Чому не спекотно? В транспорті я не відкриваю вікна, бо це протяги. Може продути шию, голову, вухо. Тоді на лікування треба багато грошей, - зізнаються львів'яни.

Підприємство, що обслуговує 53 маршрут нещодавно закупило 10 автобусів з кондиціонерами. До кінця місяця, розповідають, планують збільшити парк на ще 2 автобуси з системою клімат-контролю. Значно проблемніше зі старим транспортом.

В старих маршрутках це неможливо. Хіба в тих нових автобусах, але скільки це коштує я навіть не знаю. Це дуже дорого. В наших мерседесах один був несправний, але тисяч в 15 обійшлося тільки полагодити і заправити кондиціонер, - повідомив директор ТОВ "Успіх-БМ" Юрій Мельник.

У трамваях ситуація дещо краща. Хоча системи кондиціонування й не працюють, однак місця там більше, тож у вагонах не так душно.

Нам комфортніше, трішки прохолодніше, лише через це обираємо трамвай, - розповіла львів'янка.

 До слова, з близько шестисот одиниць громадського транспорту, кондиціонери є лише у сімдесяти. Міська рада натомість прийняла рішення. Так, усі майбутні закупівлі транспорту – автобусів, трамваїв та тролейбусів - передбачатимуть обов’язкову наявність кондиціонерів.

Зараз готується процедура по повторному оголошенні тендера на закупівлю ста автобусів, які будуть обладнані кондиціонерами. Також місто готує закупівлю ста тролейбусів з автономним ходом, - зазначив начальник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.

З’являться у Львові вони вже у 2023 та 2024 роках. А поки, аби врятуватися від пекельних поїздок, що можуть спровокувати запаморочення, медики радять брати з собою пляшку води, віяло та вологі серветки і регулярно протирати відкриті ділянки тіла.

 

Читайте також
У Львові проїзд у громадському транспорті подорожчав до 10 гривень У Львові проїзд у громадському транспорті подорожчав до 10 гривень
Від сьогодні, 27 травня проїзд у громадському транспорті - автобусах, трамваях і тролейбусах у Львові коштуватиме 10 гривень.
Зміни у маршрутах: у Львові планують запустити нові автобусні рейси Зміни у маршрутах: у Львові планують запустити нові автобусні рейси
У Львові один із міських автобусних маршрутів зазнає змін, а також планується відновити два автобусні маршрути – № 2А та 5А.
Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео) Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео)
Від учора у Львові в громадському транспорті потрібно платити не 7 гривень, а 10. Від такого корегування цін на проїзд містяни розлючені, оскільки, умови у маршрутках не покращилися, а щоденних витрат тепер буде значно більше.
Loading...
Load next