Нове СІЗО у Львові: оновлений слідчий ізолятор планують звести на вулиці Збиральній (відео)

Нове СІЗО у Львові: оновлений слідчий ізолятор планують звести на вулиці Збиральній (відео)
Проектом передбачені основний корпус, два адміністративних, ще один для утримання службових собак, а також лікарня та технічна зона.

Львівська архітектурна компанія виграла конкурс на проект будівництва нового СІЗО. Планують звести установу на вулиці Збиральній, на це виділили 8 гектарів території. Проектом передбачені основний комплекс, два адміністративних, ще один для утримання службових собак, а також лікарня та технічна зона.

Особливістю саме нашої пропозиції є те, що ми старалися цей комплекс будівель,оскільки, в ньому є багато будівель слідчого ізолятора й багато допоміжних. Старалися ці будівлі зав’язати в одне ціле разом з територією. І створити спільний фон для тог, що буде відбуватися в дворах, - повідомив архітектор Тарас Сулик.

Архітектори кажуть, що основна ідея створення цього проекту полягає у, так би мовити, арттерапії.

Ми намагалися зробити простори, які будуть мати певний скульптурний та мистецький контекст і тим самим старалися привернути більше увагу, які там перебувають на якійсь самоаналіз, осмислення. Й можливо частково їхню енергію звернути з антисоціального русла в більш мистецьке, - додав архітектор Тарас Сулик.

Основні матеріали для будівництва теж розглядалися, щоб мінімізувати витрати на усі роботи. Загалом це звичайна цегла та навісні панелі з цементу або ж іншого матеріалу. 

Ми навіть думали, що було б цікаво, якщо є стара цегла з багатьох будівель, які у Львові розбираються, то їх можна використовувати  і викладати мощення навіть нею, - зізнався чоловік.

Старе ж СІЗО на Городоцькій після відкриття нового припинить свою роботу.  

В’язниця дуже специфічна, вона має усі категорії ув’язнених. Починаючи від арештованих й завершуючи довічно ув’язненими, неповнолітніми, жінками. Є в нас і лікарня, й це можна сказати установа, яка має усі види покарання й утримування ув’язнених, - повідомив заступник начальника СІЗО Сергій Кузьмич.

Це СІЗО зараз може вмістити понад 1000 осіб. Працівники установи також запевнили, що й новий комплекс будівель теж враховуватиме усі потреби та специфіку цієї роботи. І покращить як і умови служби, так і перебування ув’язнених. Проте до відкриття нової установи ще далеко. 

Дуже хотілося б, щоб як практик, людина, що тут працює про те, що б влада не забувала, що треба утримувати в порядку й стару установу. Утримувати життя в ній до тих пір поки нам не передадуть ключі від нової установи. Тому будівництво нової установи ми усі "за", ми б хотіли її мати. Але поки її немає треба тримати установу, яка є, - зазначив заступник начальника СІЗО Сергій Кузьмич.

Міський голова розповів, що на наступний рік вже можна представити робочу документацію та оголошувати тендер на будівництво. Й після цього за два роки нове СІЗО можна буде збудувати.

Людина сидить в СІЗО, потім її випускають й кажуть: "вибач, друже, ти місяць чи пів року просидів тут, так сі стало". Ну то, вибачте, але умови мають бути людськими. Це ж люди. Ще й великий плюс, що на Збиральній є промзона "Сигнівка" й можна буде організовувати трудову реабілітацію, чому ні?, - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Додамо, Міністр юстиції Денис Малюська зазначив, що кошти на таке будівництво будуть скеровуватись із продажів старих в’язниць у західному регіоні.

 

Читайте також
Садовий заборонив будівнитво на Миколайчука, яке належить братам Тістикам Садовий заборонив будівнитво на Миколайчука, яке належить братам Тістикам
На земельних ділянках, що знаходяться в кінці вулиці Миколайчука у Львові, Андрій Садовий заборонив проводити будівництво декількох житлових будинків. Зокрема там мала намір будувати компанія львівських підприємців та колишніх депутатів Ярослава і Володимира Тістиків.
Проект нового СІЗО у Львові: Андрій Садовий оприлюднив результати конкурсу (фото) Проект нового СІЗО у Львові: Андрій Садовий оприлюднив результати конкурсу (фото)
У Львові обрали переможця архітектурного конкурсу на проект будівництва нового СІЗО, ними виявилися львівські архітектори Sulyk Architects.
Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео) Львівщина у "помаранчевій" зоні: центр легеневого здоров’я заповнений COVID-хворими на 100% (відео)
І хоча це не передбачає нових додаткових правил чи обмежень, однак, як прогнозують влада та медики, це найімовірніше не надовго. Адже динаміка захворювання прогнозує дуже швидке повернення жорсткого карантину, тобто впровадження "червоної" зони.
Loading...
Load next