Пекельна спека повернулася до Львова: ризики високої температури повітря для містян (відео)

Пекельна спека повернулася до Львова: ризики високої температури повітря для містян (відео)
Медики радять намагатися перебувати у приміщеннях із системами кондиціонування, стежити за питним режимом, вживаючи велику кількість рідини із сіллю, а ще подбати про правильний одяг.

Пекельна спека повернулась до Львова. На вулицях міста поменшало людей: так площа Ринок і прилеглі до неї вулиці в останні кілька днів майже порожні. Така висока температура повітря загрожує ризиком отримати тепловий удар. Особливо вразливими до погодних примх є старенькі та діти. Як вберегтися від аномальної спеки дізнавалися наші журналісти.

Порожні вулиці та ресторани: аномальна спека повернулась до Львова. Аби вберегтися від теплового удару містяни й туристи ховаються під тінню дерев та пляжними парасольками. А найменші тим часом окупували фонтани.

  • Ми бігаємо по воді і дуже прикольно.
  • Тобі подобається?
  • Так.
  • А не зимно? Не замерз ще?
  • Нє, ще не замерз, - зізнався школяр Андрій.

Дорослі чи малі - кожен має власний рецепт порятунку від спеки.

Багато пити води, просто багато пити води і більше нічого. І в тіньочку під парасолею, - розповіла пані Діна. 

Треба бути в тіньку, пити багато води, якщо сильно пече треба накритися чимось, кремом для загару пшикатися, якщо сильно щось горить треба йти в тіньок і чимось накритися, - зазначила школярка Настя.

Ті, хто таки наважились гуляти у спеку не оминають лотки із прохолодним морозивом та вуличні кав’ярні.

Найбільшою популярністю напевно користуються лимонади, також Iсе-кава, розбирають з шаленою швидкістю. – Просять лід додати? – Просять побільше льоду, дехто не просить, але в більшості випадків дуже багато беруть, - повідомила продавчиня Анна Велика.

Найскладніше у таку погоду приходиться працівникам екстрених служб,  адже вони працюють у спеціальному одязі.

Тішить тільки єдине що ковідних випадків стало менше, тому що в формі жарко, а в комбінезоні це навіть не зрівняється до однієї сауни, там кількість випитої рідини після такого виклику має бути не одна літра води, бо просто дуже рясно пітніється, бо комбінезони переважно є з такого матеріалу який не пропускає сильно повітря тому там дихати просто нереально, - заявила лікарка невідкладних станів Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Зоряна Опалинська.

Від задухи страждають і пасажири громадського транспорту.

Переважно транспорт не облаштований кондиціонерами і коли досить багато людей в такий час пік то звичайно в таку спеку важко, душно, - зізналась львів'янка Олександра Білько. 

Медики радять у таку погоду намагатися перебувати у приміщеннях із системами кондиціонування, стежити за питним режимом, вживаючи велику кількість рідини із сіллю, а ще подбати про правильний одяг.

Будьте в шапочках, під парасольками, носіть звичайний ХБ одяг, котоновий, носіть просторий одяг, не стискаючий ваші рухи, - наголосила завідувачка відділення невідкладної медичної допомоги Львівської лікарні швидкої меддопомоги Ірина Мельник.

Лікарі застерігають, найбільший ризик отримати тепловий удар мають діти та люди похилого віку із серцево-судинними захворюваннями. Першими ознаками теплового удару є нудота, блювота, слабкість, запаморочення, сонливість та млявість. Відтак якщо ви відчуваєте хоча б один із цих симптомів одразу звертайтесь до лікарів. Додамо, 30-градусна спека на Львівщині триматиметься весь тиждень.

 

Читайте також
Вижити у спеку в маршрутці: проблеми громадського транспорту у Львові (відео) Вижити у спеку в маршрутці: проблеми громадського транспорту у Львові (відео)
Звичайна поїздка в громадському транспорті перетворюється у надскладну місію – не знепритомніти чи хоча б вийти з маршрутки сухим.
Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд
Львівський гідрометцентр має дані про температуру повітря на Львівщині із 1946 року - 14 липня у Львові було найспекотніше за останні 75 років.
Аномальна спека у Львові: у місті температура побила історичний рекорд (відео) Аномальна спека у Львові: у місті температура побила історичний рекорд (відео)
У Львові зареєстрували новий температурний рекорд. 24 червня стовпчики термометра піднялися до +33°C.
Loading...
Load next