Дозвільних документів мешканцям не показали: у Винниківському лісництві без дозволів рубають дерева (відео)

Дозвільних документів мешканцям не показали: у Винниківському лісництві без дозволів рубають дерева (відео)
Жителі хутора Коп’ятин забили на сполох. Кажуть, у їхньому лісництві третій тиждень рубають сторічні буки.

Вже третій тиждень поспіль у Винниківському лісництві невідомі рубають букові дерева. Усе це відбувається просто на очах у мешканців хутора Коп’ятин. Жодних дозвільних документів людям не показали, тож обурені селяни пішли на розбірки до місцевого лісничого.

Деревину вивозять великими вантажівками, які уже зруйнували дорогу до лісу.

Ми кожен день чуємо звук з 8 з 9 ранку бензопил які пиляють, валяться величезні стовбури, грохот такий, коли ми якісь рейди проводимо з поліцією вони на день на два тиша, а потім все знову активно починається, - повідомив місцевий мешканець Денис Шакула.

Люди неабияк стурбовані, адже колись густий ліс зараз значно порідшав. Під зріз пішли навіть здорові дерева.

Абсолютно здорові ліси букові, букова роща, яка має 80-100 років, немає ознак хвороби, дерева знищуються і йдуть під вирубку на подальше рубання на дрова і продаж, - зазначила місцева мешканка Інна Семенюк.

Нині переполохані селяни пішли на розбірки до місцевого лісничого. Той переконує: це – планова вирубка лісу, яка має назву "вибіркове переформування". Суть такої рубки – забрати пошкоджені й хворі дерева. Площа цього лісу становить майже 5 гектарів. На один із них зрубають приблизно 15 насаджень. 

Є багато дерев з дуплами, зламані гіляки, ну всякі є, коріння вже пошкоджене знизу. На вигляд вони ще всі здорові, вони ще мають листя, але при цій вирубці ми їх всіх забираєм, які мають якісь вад, - заявив лісничий Винниківського лісництва ДП "Львівське лісове господарство" Андрій Ціж.

Головний лісничий львівського "Лісгоспу" показує усі дозвільні документи та промарковані під зніс дерева. Запевняє, на місці зрубаних буків потім посадять нові насадження. 

Вік даного насадження більше 100 років, ми забираємо старі дерева,  більше частина пошкоджені, але, крім того, є і здорові дерева і на їх місці повинен рости молодий ліс. + Частину ми вилучаємо і на їхньому місці буде розвиватися молоде покоління букового лісу, також ми маємо практику підсажуємо цінні породи такі як дуб, клен, ялиця, модрина, - повідомив головний лісничий ДП "Львівське лісове господарство" Роман Коваль.

Після почутого селяни заспокоїлись. Кажуть, якби одразу знали що рубка законна – жодних претензій би не було.

Комунікація, як вона відбувається, те як представлена інформація на сайті - вся ця взаємодія це нам абсолютно не сподобалось  і можливо через це стався такий конфлікт тому що немає взаємодії органів з жителями, - розповіла місцева мешканка Галина. 

Нагадаємо, востаннє планова рубка дерев у цьому лісництві відбувалася 30 років тому. Загалом рубатимуть ліс аж до початку наступного року, а висадка перших нових насаджень почнеться восени.

 

Читайте також
Повалені дерева та затоплені вулиці: наслідки негоди у Львові (фото) Повалені дерева та затоплені вулиці: наслідки негоди у Львові (фото)
Синоптики все ж таки були праві. У Львові та області сильна гроза призвела до надзвичайних наслідків - через повалені у місті дерева заблоковані декілька вулиць.
На Львівщині облаштували новий парк на території Чолгинського орнітологічного заказника (відео) На Львівщині облаштували новий парк на території Чолгинського орнітологічного заказника (відео)
На території Чолгинського орнітологічного заказника Яворівського району Львівської області екоактивісти вирішили облаштувати новий парк. У межах цього проекту люди висадили 300 ялинок у формі мандали.
Місто-сад: у Львові розквітли накрасивіші дерева (відео) Місто-сад: у Львові розквітли накрасивіші дерева (відео)
Сезон цвітіння сакур – у самому розпалі. Загалом у Львові налічують близько 200 дерев японської вишні.
Loading...
Load next