Обвалилась стіна будинку на вулиці Руській: у Львові під завалами помер неповнолітній робітник (відео)

Обвалилась стіна будинку на вулиці Руській: у Львові під завалами помер неповнолітній робітник (відео)
У центрі Львова обвалилася частина стіни будинку. Під завалами опинився робітник, який до того ж був неповнолітнім.

Як вибух, щось таке гучне сталось.

Так пригадують вечір мешканці будинку на вулиці Руській, 8, де обвалилися перекриття з дахом та стіна. Завали накрили 17-річного хлопця, який у флігелі, тобто технічний будівлі, перфоратором розбирав стіну. Його тіло виявили на глибині майже в пів метра. Водночас існувала загроза і для самих рятувальників, які працювали на місці події.

Складність була в тому, що обмежений доступ до цього приміщення. Також існує загроза ще одного завалу ще однієї стіни, - розповів начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС Львівщини Юрій Марусяк.

Житлова будівля перебуває у приватній власності. На першому поверсі тривалий час ніхто не мешкав. Однак реконструкцію, яка й спричинила обвал, за словами заступника мера Львова Андрія Москаленка, проводили в обхід закону.

Ми перевірили, чи було звернення щодо дозволів на проведення таких робіт. Ні в районну адміністрацію, ні в профільний департамент таких звернень не було, - повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Руйнуванню стіни мешканці не надто дивуються. Пан Ігор, який тут проживає, каже: будинок – старий і в аварійному стані перебуває давно.

 Він весь в тріщинах. Якщо з вулиці подивитися, між останнім і передостаннім поверхами цегли вже нема. Тобто та стіна в будь-який момент може дати тріщину. Так само в дворі, - зізнався мешканець будинку Ігор Корольов.

Натомість у мерії запевняють, що жодних звернень щодо аварійності будинку від мешканців не надходило. Ба більше, будівля зведена у 17-му столітті і є пам’яткою архітектури національного значення. Власники добудови, які згодом облаштували там квартиру, 6 років тому зверталися в профільне управління за дозволом на 2-поверхову надбудову. Однак без погодження, ймовірно, вирішили самовільно розпочати роботи.

Ремонт ніхто не забороняє проводити, але, скоріш за все, вони перейшли якусь певну межу і з простого ремонту перейшли до більш глобальних, якій й спричинили цей обвал, - заявив голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля. 

Будь-які роботи, будь-яке втручання в стіну, котра має 300 чи 200, чи 100 років, загрожують такими наслідками тому, що ми не знаємо, які працюють конструктивні елементи, а які вже просто втратили свою несучу здатність, - наголосила начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко. 

Подальшу долю будинку вирішуватиме профільна комісія. Справою займаються й правоохоронці. Тіло загиблого – неповнолітнього жителя Стрийщини – скерували на експертизу.

За фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою триває досудове розслідування, - зазначила речниця ГУ Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

Максимальне покарання, що загрожує винуватцеві трагедії – до 8-ми років позбавлення волі. 

 

Читайте також
У центрі Львова обвалилась стіна будинку: під завалами знайшли тіло чоловіка (відео) У центрі Львова обвалилась стіна будинку: під завалами знайшли тіло чоловіка (відео)
Під завалами будинку рятувальники знайшли тіло чоловіка. Поруч з ним був перфоратор яким він, ймовірно розбирав стіну.
Трагічна пожежа у Львові: у центрі міста внаслідок займання загинула 71-річна жінка (відео) Трагічна пожежа у Львові: у центрі міста внаслідок займання загинула 71-річна жінка (відео)
У кімнаті, де виникла пожежа, рятувальники виявили загиблу жінку – 71-річну власницю квартири.
У центрі Львова в житловому будинку стався обвал сходової клітки (відео) У центрі Львова в житловому будинку стався обвал сходової клітки (відео)
Інформації про постраждалих немає.
Loading...
Load next