Евакуаційні поїзди: Львівщина продовжує приймати переселенців (відео)

Евакуаційні поїзди: Львівщина продовжує приймати переселенців (відео)
Щодня до львівського вокзалу прибуває близько 30 евакуаційних потягів з переселенцями з гарячих точок на Сході України. А це близько 120-135 тис людей щодоби.

До Львова щодня прибуває близько 30 евакуаційних потягів з переселенцями з гарячих точок на Сході України. А це близько 120–135 тисяч людей щодоби. Перевезення здійснюються безкоштовно. Прибувають вимушено переміщені особи здебільшого на головний залізничний вокзал, звідси ж вони можуть пересісти на автобуси, що прямують до кордону з Польщею або ж до іншого населеного пункту Західної України. Для додаткової інформації поблизу входу до вокзалу є спеціальний інформаційний пункт, де цілодобово працюють волонтери. Загалом від початку війни через західні кордони виїхали близько 800 тис громадян.


Справа від нас є колишня платна паркова, яка зараз перетворилася у великий автобусний хаб. Де є евакуаційні безкоштовні автобуси до кордонів, є регулярні платні перевізники, автобуси, які надаються гуманітарними місіями.

Тобто той пасажиропотік, який вдень є і бажаючі виїхати до найближчого кордону або навіть закордон з залізничного вокзалу, то наша автобусна інфраструктура з цим справляється, - каже Степан Рудницький, начальник управління транспорту та зв’язку Львівської обласної військової адміністрації.

Також поблизу вокзалу відкрили мобільний центр медико-психологічної допомоги. Це як професійні лікарі, так і волонтери. Працюють фахівці у 2 зміни по 12 годин. Таким чином у процес задіяно близько 140 осіб. Посадовці зазначають, що з огляду на пасажиропотік, цієї кількості людей цілком вистачає, щоб надати приїжджим усю необхідну допомогу.

Це є педіатри, це є терапевти. Вже з’явилися люди з кульовими пораненнями, які приїжджають. Це є травматологи, хірурги, анестезіологи - це насправді базовий пакет. І усі ці люди протягом 12 годин на зміні і вони абсолютно задіяні разом з медсестрами. Якщо говорити про психологів, то є великий запит на дитячих психологів, бо діти виїхали в страху, діти пережили певний шок. Плачуть, як мами так і діти.

Задіяні психотерапевти абсолютно усі на зміні. І задіяні зі вчорашнього дня ціла мереж психіатрів, - розказує Галина Бордун, радниця начальника Львівської обласної військової адміністрації.

У підсумку, як зазначають в обласній адміністрації, процес роботи з переселенцями вдалося оптимізувати. Гуманітарний штаб працює цілодобово і завдяки старанням волонтерів та допомозі небайдужих вдається надати усі необхідні умови для тимчасового проживання вимушено переселених осіб, – додають посадовці.


Якщо ж дивитися статистику станом на початок цієї доби, то в області є обладнано 135 тис таких місць з яких фактично зайнятими є 117. Ми точно не досягли нашої критичної відмітки по місцях. Це та робота, яка відбувається в режимі нон-стоп.

І ми задіємо усю можливу соціальну та адміністративну інфраструктуру, - пояснює Степан Куйбіда, директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації.


Припускають, що найближчим часом можливо обладнати додатково ще орієнтовно 50 тисяч ліжкомісць у Львівській області.  

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
Як Львів відзначив День єднання? (відео) Як Львів відзначив День єднання? (відео)
День Єднання – так тепер називається свято 16-го лютого.
Loading...
Load next