Карантинні обмеження: чи очікувати скасування маскового режиму в Україні (відео)

Карантинні обмеження: чи очікувати скасування маскового режиму в Україні (відео)
Певні послаблення та скасування маскового режиму. З кожним днем дедалі більше країн заявляють про зміни карантинних правил.

Буквально днями рішення щодо скасування маскового режиму прийняла Англія. Хоче відмовитися від носіння масок і глава МОЗ Німеччини. Серед львів’ян бачимо чимало однодумців, адже все частіше в магазини чи громадський транспорт люди заходять без масок. Однак все ж більше тих, хто розуміє усю небезпеку.

Я вважаю, що це рекомендація медиків, що це рекомендація знаючих людей. Те, що люди там хочуть, або не хочуть дотримуватись - це думка особисто кожного, - зізналась львів'янка.

Фахівці ж радять не квапитися. Мовляв, ні зниження кількості інфікованих, ні вакцинація не дають гарантій не заразитися чи навіть не бути переносником інфекції.

Одна доза - люди хворіють і в мене є такі пацієнти, які після одної вакцинації захворіли повторно. Тобто вже мали в листопаді, зараз була в квітні вакцинація перша, зараз мала в липні друга бути і вони захворіли, і набагато тяжче, ніж першого разу. Щодо двох доз вакцинації, я б теж так двояко не говорила  і не була такою спокійною, - розповіла завідувачка четвертого діагностичного відділення інфекційної лікарні Ірина Пестушко.

Жодна вакцина не дає 100% гарантії, 94, 96, 88, 70. Тобто є ймовірність, що людина інфікується. Але або буде безсимптомній формі, але вірус може виділяти і заражати оточуючих. Або може мати найменші симптоми, але заражати оточуючих. Тобто вакцина не захищає від інфікування, -  повідомила в.о. генерального директора Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Медики пояснюють: вимога носити маски в громадських місцях  -  цілком виправдана. В час, коли виявляють нові штами, варто згадати ту обережність, якої дотримувалися на початку пандемії, радять фахівці.

Як і цілий світ, так і ми, я думаю що ми будемо наближатися до наступної хвилі коронавірусу. І це десь серпень-вересень місяць. Хоча і зараз я вже бачу, що збільшується кількість хворих. І міграція буде, багато людей виїхали на моря, за кордони, в Туреччину та у ті країни, де збільшилася кількість хворих. До локдауну ми не наближаємось, дякувати Богу, але я все ж таки не скасовувала б цей масковий режим, - додала завідувачка четвертого діагностичного відділення інфекційної лікарні Ірина Пестушко.

Оскільки Дельта штам характеризується більшою заразністю, більшою ймовірністю, більшою необхідністю госпіталізації більшої кількості людей. Дельта штам уражає більше дитяче населення, молодих людей, які фактично не вакциновані від Ковід-19. Тому є ризик виникнення наступної хвилі епідемії коронавірусу в тому числі й на теренах України, - заявила  в.о. генерального директора Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Зелена карантинна зона, певні послаблення та масова вакцинація. І водночас побоювання нової хвилі епідемії та досі достеменно не вивченого штаму. В таких реаліях українці живуть уже кілька тижнів. Однак розслаблятися ще зарано, кажуть фахівці. Тим паче тоді, коли на Львівщині у 6 пацієнтів є підозра на зараження новим штамом COVID "Delta". 

 

Читайте також
"Жовта" карантинна зона: що очікувати львів'янам найближчим часом? (відео) "Жовта" карантинна зона: що очікувати львів'янам найближчим часом? (відео)
Близько 85% шкіл Львівщини припиняють навчання з четверга. Університети ж переходять на змішану форму навчання
В Україні під час можливого локдауну не планують зупиняти роботу громадського транспорту В Україні під час можливого локдауну не планують зупиняти роботу громадського транспорту
Працівники компаній-перевізників повинні бути щеплені мінімум однією дозою вакцини від коронавірусу.
"Намордниками хочуть задавити": у Харкові жінка влаштувала скандал на борту літака через маску (відео) "Намордниками хочуть задавити": у Харкові жінка влаштувала скандал на борту літака через маску (відео)
Через відмову харків'янки дотримуватися карантинних правил довелось затримати на 30 хвилин рейс, яким повинні були летіти більш ніж 100 пасажирів.
Loading...
Load next