У Львові поліція викрала шахраїв, які видавали фальшиві довідки про відсутність COVID-19

У Львові поліція викрала шахраїв, які видавали фальшиві довідки про відсутність COVID-19
До справи причетні працівники однієї з медичних установ та певних туристичних фірм. Фальшиві довідки продавали без проведення меддосліджень за певну суму.

У Львові поліція викрила групу осіб, серед яких - працівники однієї з медичних установ та певних туристичних фірм, вони видавали фальшиві довідки про відсутність Covid-19. Документи були необхідні людям для виїзду за кордон. 

Про це повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Підроблені довідки з негативним результатом на вірусне захворювання замовники, збираючись на відпочинок до іноземних країн, пред’являли працівникам Державної прикордонної служби України, - йдеться у повідомленні. 

Зловмисники встигли виготовити майже 2 тис. фальшивих ПЛР-тестів. За кожен замовники платили 800-900 гривень.

Зради власного незаконного прибутку змовники налагодили схему виготовлення та збуту довідок із висновком «тест негативний», без проведення будь-яких лабораторних досліджень, - повідомляють правоохоронці.  

Відомо, що підозру оголосили двом чоловікам віком 23 та 36 років, а також 21-річній жінці.  Фігурантам справи загрожує позбавлення волі до п’яти років.
 

Читайте також
Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео) Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".
Частка ковід-інфікованих дітей зросла удвічі: чи повернуть дистанційне навчання? (відео) Частка ковід-інфікованих дітей зросла удвічі: чи повернуть дистанційне навчання? (відео)
Приймати маленьких пацієнтів з діагнозом COVID-19 почала міська дитяча клінічна лікарня на вулиці Орлика.
"Свободу Стахіву": прихильники антивакцинатора зібрали майже мільйон гривень для сплати застави "Свободу Стахіву": прихильники антивакцинатора зібрали майже мільйон гривень для сплати застави
Апеляційну скаргу Остапа Стахіва розглядав суддя Ігор Галапац.
Loading...
Load next